Bajnokok Ligája

Hinnünk kell magunkban, akkor meg tudjuk csinálni - Piqué

Kis túlzással a Barcelonának a szezonja múlik kedden az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, melyet Kassai Viktor vezet majd. A vörös-feketék 2-0-ás előnnyel várják a visszavágót, ennek ellenére Gerard Piqué, a katalánok védője szentül viszi, minden esélyük megvan a továbbjutás kiharcolására.

"Az az érzésem, meg tudjuk csinálni. Hiszem, hogy van elég erőnk a negyeddöntő kiharcolásához. Az egyik legnagyobb klubbal nézünk szembe, ellenfelünk számtalanszor felülhetett Európa és Olaszország trónjára. De a miénk minden idők egyik legjobb barcelonai csapata. Véghez tudjuk vinni, amit szeretnénk" - kezdte mondandóját Gerard Piqué a hivatalos hétfői sajtótájékoztatón.

A Barca behozhatatlannak tűnő 13 pontos előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot, a Király Kupában két hete esett ki a nagy rivális Real Madriddal szemben. Így igazi tétet csak a BL hordoz a katalánok számára. Abban a sorozatban viszont olasz riválisuk nagy meglepetésre 2-0-s előnyt szerzett hazai pályán, így az elmúlt hét év legdominánsabb csapata hatalmas kihívás előtt áll.

"Az első perctől támadnunk kell. A szurkolók mindig mögöttünk állnak, ha azt látják, hogy küzdünk. Szeretném, ha a drukkerek hinnének bennünk, támogatnának minket. Kilencvenezer ember hitére lesz szükségünk" - kérte a szurkolók segítségét a háromszoros BL-győztes védő.

"Arra szeretném kérni a közönségünket, hogy az elmúlt tíz, tizenöt évet vegyék figyelembe. 90 évig semmilyen nagyobb címet nem nyertük, aztán jött Johan Cruyff és egy új korszak. Az utóbbi tíz-tizenöt évben megváltoztattuk a klub történelmét. Szóval most bíznunk kell magunkban, megérdemeljük a támogatást. Az embereknek olykor rövid távú a memóriájuk, de tudniuk kell, hogy egy az együttes holnap képes a győzelemre, és még sokkal, sokkal többre is" - mondta eltökélten Piqué.

"Le kell dolgoznunk a kétgólos hátrányt és újra a régi fényében kell tündökölnie a csapatunknak. Annyi helyzetet kell teremtenünk, amennyit csak tudunk. Persze azzal is tisztában vagyunk, nem engedhetjük meg, hogy az ellenfél gólt rúgjon. Szerintem az a kulcskérdés, hogy képesek leszünk-e hinni magunkban. Ha igen, sokkal könnyebb dolgunk lesz, és eljutunk oda, ahova szeretnénk" - adta ki az utasítást a 26 esztendős, világ- és Európa-bajnok hátvéd.

A kedden 20:45-kor kezdődő Barcelona-Milan csúcsrangadóról a hatharom.com élő, szöveges tudósítással jelentkezik!

[1382396] 2013-03-12 20:45:00 Barcelona - AC Milanx;