Bundesliga

Rangadót bukott a Dortmund, szenvedett a Bayern

A Schalke 2-1-re verte a Dortmundot, a Düsseldorf pedig kétszer is vezetett a Bayern München ellen a Bundesliga 25. fordulójának szombati játéknapján.

Bayern München-Düsseldorf

A 16. percben jókora meglepetést okozott a Düsseldorf, Lambertz jobbról fejelt középre, Bolly pedig öt méterről, kapásból, félmagagasan a bal sarokba belsőzött (0-1). A 45. percben egyenlített a Bayern, Lahm pöccintése után Müller, jobbról, öt méterről, laposan a hosszú sarokba gurított (1-1). A 71. percben újabb szenzációt okoztak a vendégek, Lambertz balról húzott a kapu felé és mielőtt Lahm beérte volna 11 méterről a rövid sarokba lőtt (1-2). A Bayern azonnal lehűtötte a kedélyeket, Pizarro passzát Ribéry estében, középről, 15 méterről a bal felsőbe küldte (2-2). A 86. percben először került előnybe a bajor csapat, Lahm jobbról ívelt, Boateng hat méterről a hálóba fejelt (3-2). A Bayern szenvedve, de végül sorrendben nyolcadik bajnoki mérkőzését is megnyerte, a Düsseldorf az utóbbi öt idegenbeli csatáját elbukta.

Mainz-Leverkusen

Szalai Ádám kezdőként szerepelt a Mainzban. A 60. percben Friedrich kézzel ért a labdához a 16-oson belül, büntetőhöz jutott a hazai csapat. Ivanschitz végezte el és nagy erővel a bal sarokba vágta (1-0). Szalait a 89. percben lecserélték, a Mainz négy döntetlen után győzött, a Leverkusen négy veretlen találkozót követően szenvedett vereséget.

Freiburg-Wolfsburg

Egy perc sem kellett a freiburgi csapatnak a vezető gólhoz, Kruse balról, 15 méterről a hosszú felső sarokba lőtt (1-0). Gyorsan egyenlített a Wolfsburg, a 7. percben egy beadás után Makiadi tíz méterről saját kapujának bal sarkába csúsztatott, öngól (1-1). A 16. percben már a vendégek vezettek, egy kifejelt labdát Vieirinha 18 méterről, kapásból, óriási erővel a bal felső sarokba bombázott, hatalmas gól volt (1-2). Hat perccel később újabb parádés gólt szerzett Wolfsburg, egy balról belőtt labdát Olic a bal sarokba ollózott (1-3). A 49. percben Olic fejjel is eredményes volt, Fagner jobbról belőtt labdáját kilenc méterről a jobb sarokba bólintotta (1-4). A 65. percben Makiadi remek cselek után Flumot hozta játékba, aki 13 méterről szépített az eredményen (2-4). A ráadásban ötödször is lesújtott a Wolfsburg, labdaszerzés után Diego kilépett és 15 méterről a bal alsóba gurított (2-5). A Freiburg négy veretlen meccs után bukott, a Wolfsburg három sikertelen fellépést követően győzött.

Schalke-Dortmund

A Dortmund kedden továbbjutott a Bajnokok Ligájában, ám a szombati Ruhr-vidéki rangadón nem járt sikerrel. A 12. percben Neustadter jobbról passzolt középre, Draxler pedig azonnal, 13 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-0). A 35. percben megduplázta előnyét a Schalke, Uchida tökéletesen adott be jobbról, Huntelaar nyolc méterről a bal alsóba bólintott (2-0). Az 59. percben szépített a Dortmund, Lewandowski a leshatáron kapott labdát, két védő között kilépett és 14 méterről középről nem hibázott (2-1). A Schalke zsinórban harmadik sikerét aratta, a Dortmund az előző tíz idegenbeli bajnokiján veretlen volt.

Greuther Fürth-Hoffenheim

Varga József kezdett a Fürth-ben és gyorsan kétgólos hátrányba kerültek. A 10. percben Firmino középről, 14 méterről a bal alsóba gurított (0-1), hat perccel később pedig Joselu fejezett be góllal egy kontrát (0-2). Vargát a szünetben lecserélték, az 50. percben pedig harmadszor is betalált a Hoffenheim, Weis labdát szerzett a félpályánál, jobbra tolta Joseluhoz, aki rövid sprint után a 16-oson belül középre passzolt, Weis érkezett és közelről a hálóba lőtt (0-3). A Hoffenheim ezzel a sikerrel két pontra csökkentette hátrányát az osztályozót jelentő 16. helytől, a Fürth továbbra is utolsó.

Bundesliga
25. forduló
Bayern München-Düsseldorf 3-2 (1-1)
Gól: Müller (45.), Ribéry (74.), Boateng (86.), ill. Bolly (16.), Lambertz (71.)
 
Mainz-Leverkusen 1-0 (0-0)
Gól: Ivanschitz (61. - 11-esből)
 
Freiburg-Wolfsburg 2-5 (1-3)
Gól: Kruse (1.), Flum (65.), ill. Makiadi (7., öngól), Vieirinha (16.), Olic (22., 49.), Diego (90+3.)
 
Schalke-Dortmund 2-1 (2-0)
Gól: Draxler (12.), Huntelaar (35.), ill. Lewandowski (59.)
 
Greuther Fürth-Hoffenheim 0-3 (0-2)
Gól: Firmino (10.), Joselu (15.), Weis (50.)