NB I

Csereemberei jelentették a különbséget a listavezető javára Kaposváron

2-1-re győzött Kaposváron a bajnoki listavezető Győri ETO az OTP Bank Liga 18. fordulójában. Az éllovas az első játékrészben csak szenvedett Somogyban, ám a folytatásban Pintér Attila jól cserélt, Nemanja Andricsot és Tarmo Kinket is pályára küldte, a két légiós pedig eldöntötte a három pont sorsát.

Az előzetesen kalkulált esélyekkel ellentétben meglehetősen bágyadtan kezdte tavaszi hadjáratát az ETO, Pintér Attila csapata korán hátrányba is kerülhetett volna, ha Oláh Lóránt mélységi indítása pontosabb az üres terület felé mozgó Jammeh Harunának. Míg a vendégek játékát sok hiba jellemezte, addig a Kaposvár veszélyesen futballozott, a somogyiak a győri védelem bal oldalán többször el is jutottak a hátsó alakzat mögé. A kialakított helyzetek elpuskázása persze magában hordozta a látogatók góljának lehetőségét, Koltai Tamás közeli fejesénél például nem sok hiányzott a találathoz. Balázs Benjámin viszont telibe talált, igaz nem labdával, hanem alkarral, és nem a kaput, hanem Takács Ákos fejét, a játékvezető azonban nem adott piros lapot a vétkesnek.

Fotó: gyorplusz.hu

A győriek öltözőjében alighanem súlyos szavak hangoztak el a szünetben, mert a fordulás után egy kezdeményezőbb ETO futott ki a pályára. Igaz, a várt áttöréshez Pintér Attilának változtatnia kellett, a tréner pedig ezt jól érzékkel tette. A 65. percben a két csereember, Tarmo Kink és Nemanja Andrics hozta össze, előbbi jobb oldali beadását utóbbi kotorta a hálóba némi kaposvári közreműködéssel. (0-1) A hazaiak persze nem adták olcsón a bőrüket, sőt, bő tíz perc alatt az egyenlítő gólt is megszerezték. Nikola Safaric átadása után Haruna és Oláh játszott össze, majd utóbbi a menteni igyekvő kisalföldi védőpáros között a hálóba lőtt. (1-1) A csattanó az utolsó pillanatokra maradt, a sors fintora, hogy ezúttal is a Kink-Andrics duó volt a főszereplő. Ezúttal a szerb készített elő, estében emelt észt társa elé, aki a kapujából kifutó hálóőr felett az üres kapuba emelt. (1-2)

OTP Bank Liga 18. forduló
Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 1-2 (0-0)
Kaposvár, 1500 néző, vezette: Szabó Zsolt (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Kaposvár: Hajdúch - Kovács O., Hegedűs D., Bank, Pavlovics (Bőle, 74.) - Pedro, Safaric, Horváth T., Oláh, Balázs B. (Waltner, 81.) - Haruna (Vrucina, 79.)
ETO: Sztevanovics - Takács Á., Lipták, Had, Völgyi - Strestík (Kink, 52.), Pátkai, Koltai (Andrics, 58.), Kamber, Trajkovics - Varga R.
 
Gólszerzők: Oláh (76.) illetve Andrics (65.), Kink (90.)