Premier League

Londonban nyert és 15 ponttal vezet a United

A listavezető Manchester United magabiztosan, 2-0-ra nyert a sereghajtó Queens Park Rangers otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. Az Arsenal ugyan végig dominált, de megizzadt a három pontért a kiesés ellen küzdő Aston Villa ellen.

QPR-MU

A papírformának megfelelően a United irányított, a 12. percben Ashley Young szabadrúgását Nani vállal-háttal csúsztatta mellé. Pár perccel később Hernández fejesét már védenie kellett Césarnak. A 23. percben Van Persie jobbról, szinte az alapvonaltól lőtt, Júlio César védett, de a védelem nem tudott felszabadítani, a lecsorgó labdát pedig Rafael 20 méterről igazítás nélkül a jobb felsőbe zúdította (0-1), óriási gól volt. A 36. percben Rafael a gólvonalról mentette Samba fejesét, majd pár pillanattal később kiváló labdát adott a túloldalon Van Persie-nek, a holland az ötös bal sarkáról kapásból lőtt, César hárított. A félidő végén Vidics fejese szállt el a kapu mellett, Robin van Persie-t pedig sérülés miatt le kellett cserélni. A QPR rengeteg hibával játszott az első 45 percben, a vendégek megerőltetés nélkül vezettek.

A 47. percben Nani fejesét másodszorra fogta César. David De Gea a 64. percben védett először a csereként beállt Loic Rémy bal oldali löketénél. A sarokrúgás után Samba bólintott a kapu mellé. A 80. percben a veterán Giggs döntötte el végleg a meccset: Nani passzolta be jó ütemben a labdát a védők mögé, a walesi pedig balról, nyolc méterről a hosszú alsóba helyezett (0-2). A 82. percben Nani a felső lécet találta el. A Vörös Ördögk nagyon simán győztek, és 15 ponttal vezetnek a holnap a Chelsea-t fogadó Manchester City előtt.

Arsenal-Aston Villa

Az Ágyúsoknál egyre nagyobb a nyomás Arsene Wengeren, miután szerdán csúnyán elbuktak a Bayern München ellen a Bajnokok Ligájában. A francia menedzsert a szurkolók egyre gyakrabban fütyülik ki, az egyetlen cél a szezonban a BL-t érő helyezése kiharcolása lehet. A kiesés elkerüléséért küzdő Aston Villa ellen a hétközi BL-meccsen megsérült Bacary Sagna nélkül állt ki az Arsenal, akit Carl Jenkinson helyettesített. A gyakorlatilag már minden sorozatban elvérző londoniak a 6. percben megszerezték a vezetést: Wilshere passzolt Santi Cazorlához, a spanyol balról, 12 méterről tüzelt, a védelem blokkolt, a kipattanót szinte ugyanonnan a bal alsóba helyezte a spanyol (1-0). A 10. percben Agbonlahor lövése megpattant, de nem okozott gondot Szczesnynek.

A 25. percben N'Zogbia jobbról adott középre, Benteke közelről lőtt, Szczesny védett, majd üggyel-bajjal tisztázott a védelem. 31. percben Walcott jobbról, 13 méterről tekert a hosszú felső sarok felé. A 41. percben Giroud balról, éles szögből lőtt, Guzan hárított, és az ismétlést is védte.

A második felvonás elején Giroud balról, hat méterről lőtt a rövid sarok mellé. Az 58. percben Wilshere durrantott fölé. Egy perc múlva kontrázott a Villa, Agbonlahor fejese elkerülte a jobb felsőt. A vendégek nagyrészt védekezésre kényszerültek, Olivier Giroud állandó veszélyt jelentett a kapu előtt, de nem tudott gólt szerezni. A 68. percben kitört a szorításból a Villa, Andreas Weimannhoz került a labda, aki a kezdőkörből lódult meg, és 23-24 méterről kilőtte a jobb alsót (1-1). 10 perc kellett, mire felocsúdott az Arsenal, a 81. percben Giroud fejesét tolta fölé Guzan. Végül Cazorla húzta ki a csávából az Ágyúsokat, a spanyol középpályás a 85. percben Nacho Monreal baloldali centerezése után nyolc méterről gurított a hálóba (2-1). A végén még Walcott lövését hárította Guzan. Az Arsenal ha nehezen is, de begyűjtötte a három pontot.

A többi mérkőzésen

Az Everton sokáig vezetett a Norwich City otthonában, de a hosszabbítás utolsó pillanataiban kapott góllal vereséget szenvedett. A Kanárik kilenc forduló után nyertek ismét. A kiesési rangadót a Wigan nyerte a Reading pályáján, a hosszú időre kidőlt Gera Zoltánt nélkülöző West Brom Romelu Lukaku duplájával legyőzte a Sunderlandet.

Premier League, 27. forduló:
Arsenal-Aston Villa 2-1 (1-0)
gólszerző: Cazorla (6., 85.), ill. Weimann (68.)
 
Norwich City-Everton 2-1 (0-1)
gólszerző: Kamara (85.), Holt (90+4.), ill. Osman (39.)
 
Queens Park Rangers-Manchester United 0-2 (0-1)
gólszerző: Rafael (23.), Giggs (80.)
 
Reading-Wigan Athletic 0-3 (0-2)
gólszerző: Koné (44., 45+2.), Figueroa (48.)
kiállítva: Pogrebnyak (55. - Reading)
 
West Bromwich Albion-Sunderland 2-1 (1-0)
gólszerző: Lukaku (35. - 11-esből, 75.), ill. Sessègnon (79.)
 
Korábban:
Fulham-Stoke City 13.45
gólszerző: Berbatov (45+2.)
 
Vasárnap:
Manchester City-Chelsea 14.30
Newcastle United-Southampton 14.30
 
Hétfő:
West Ham United-Tottenham Hotspur 21.00
 
Múlt vasárnap játszották:
FC Liverpool-Swansea City 5-0 (1-0)