Bajnokok Ligája

A lövészárokban várakozó Juventus gyilkos találatai már Glasgowban döntöttek

Az egész mérkőzésen mélyen védekezve játszó olasz Juventus háromgólos győzelmet aratott a skót Celtic vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Ezzel a két csapat párharca valószínűleg el is dőlt.

Wanyama távoli lövése és a Celtic azonnali letámadása nyitotta a meccset, mégis nagyon gyorsan gólt szerzett a Juventus: Matri indult egy hosszú labdára, könnyedén kibillentette Ambrose-t, majd megelőzte a kapujából jövő Forstert. Pöccintése után a védők centikkel a gólvonal mögül még kivágták a labdát, de érkezett Marchisio, aki magabiztosan bevágta. Jelen állás szerint Matrié lett a találat. (0-1)

A folytatásban is hatalmas tempót diktált a skót csapat, kőkemény harc folyt a pályán. A középső területeken Brown és Pirlo, a Juve kapuja előtt Lichtsteiner és Hooper akadtak össze rendszeresen. Eközben a Celtic viszonylag sok lehetőséget alakított ki, főleg Commons volt aktív, de vagy nem találtak kaput a hazaiak, vagy azzal együtt Buffont is rendszeresen eltalálták. A vendégeknek ebben az időszakban lehetőségeik sem nagyon voltak, Vucinic vagy Matri kósza labdák után futkosva próbált kezdeni valamit a védőkkel - esélytelenül.

A szünet után annyiban változott a meccs képe, hogy láthatóan szervezettebb volt a Juventus középen, a glasgowiak pedig fokozatosan egyre inkább fáradtak. Az első gólnál nagyot hibázó Ambrose-nak volt még egy nagy lehetősége, de hiába fejelhetett egyedül, ő is pont Buffon kezébe bólintott.

A meccs utolsó harmadában aztán már látványosan visszaesett a zöld-fehérek teljesítménye, a Juvénak pedig egyre több sansza volt kontrákat vezetni. Ennek meg is lett az eredménye, a 77. percben Marchisio a bal oldalon kapott labdát, és egy visszacsel után higgadtan a hálóba lőtt. (0-2)

Valószínűleg ez is összetörte volna a Celtic álmait, de a remeklő középpályás erőszakos labdaszerzése után Vucinic az olasz csapat harmadik gólját is megszerezte, ezzel gyakorlatilag eldöntve a párharcot. (0-3)

Ezután a Celtic addig nagyon lelkes és hangos szurkolói elcsendesedtek, hazaindultak, és a játékosok is levonultak fejben a pályáról. Mulgrew kísérleténél Buffonnak még volt egy kis dolga, de nagy különbségű győzelmet aratott idegenben a Juventus.

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Celtic-Juventus 0-3 (0-1)
gólszerzők: Matri (3.), Marchisio (77.), Vucinic (83.)