Premier League

Ha nem is könnyedén, de hozta a kötelezőt a Manchester United

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Premier League 25. fordulójának szombati találkozóján a listavezető Manchester United 1-0-ra győzött a Fulham otthonában.

Hugo Rodallega (balra) és Tom Cleverley nagy csatát vívott a Creven Cottage-on - Fotó: AFP

Sir Alex Ferguson, az éllovas Vörös Ördögök menedzsere nem véletlenül beszélt nehéz feladatról a Creven Cottage-on történt fellépést megelőzően, a Fulham pedig ezen az estén is bizonyította, hogy a tabellán elfoglalt pozíciója csalóka. Ashkan Dejagah például már a negyedik percben megdolgoztatta David De Geát, a spanyol kapus pedig a későbbiekben sem unatkozott. John Arne Riise bombájánál valósággal úszott a levegőben, Bryan Ruíz próbálkozásánál pedig a kapufát is segítségül hívta a hárításhoz. Apropó, kapufa: a United ezalatt kétszer is telibe trafálta az alumíniumot, először Patrice Evra estében "forgácsolt", majd Brede Hangeland fejelt kis híján öngólt.

A játék képe a második félidőben sem változott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőség, gólt azonban végül csak a vendégek szereztek. A 79. percben egy kontratámadás során Wayne Rooney tört kapura a balösszekötő helyén, és a hátráló Aaron Hughes mellett a bal alsó sarokba gurított. (0-1) A Fulham elszántságát és kitartását, egyben a manchesterieknél tapasztalható csapatmunka erejét bizonyítja, hogy az utolsó percekben, Philippe Senderos fejesénél a gólvonalon ácsorgó Robin van Persie fejelte ki a labdát...

A United előnye ezzel tíz pontra nőtt a rivális City-vel szemben, Roberto Manciniék azonban vasárnap közelebb lopózhatnak riválisukhoz, ha legyőzik a Liverpoolt.