Premier League

Három perc alatt kétgólos előnyt bukott el a Liverpool

Az Arsenal 2-2-re zárt otthon az FC Liverpoollal az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szerdai játéknapján.

Sturridge

Arsenal-Liverpool

Gyors góllal kezdett a Liverpool, az 5. percben Sturridge lövése még kipattant a kapusról, majd Suárez próbálkozása Sagnáról a hálóba vágódott (0-1). Az első félidő további részében növelhette volna előnyét a Liverpool, több helyzetet dolgozott ki a vendégcsapat. A szünet után sikerült újabb gólt szerezni, Henderson a jobb oldalon nyargalt, a 16-oshoz érve középre húzott, hárman is megpróbálták feltartóztatni, a labda kétszer is vissza pattant a liverpooli elé, aki végül középről, tíz méterről a hálóba lőtt (0-2). Négy perccel később szépített az Arsenal, Wilshere ívelt szabadrúgást a kapu elé, Giroud pedig nyolc méterről a bal sarokba fejelt (1-2). Még szinte a francia csatár fejesét ünnepelték, amikor az egyenlítés is összejött, a 67. percben Walcott jobbról, hét méterről, laposan a hosszú sarokba zúdította a labdát (2-2). A döntetlen azt jelenti, hogy az Arsenal hatodik, a Liverpool pedig hetedik maradt, három pont választja el egymástól a két csapatot.


 

A többi mérkőzésekről

A WBA a sérült Gera Zoltán nélkül lépett fel az Everton otthonában és az első félidőben kétgólos hátrányba került. Leighton Baines előbb 16 méterről vette be a birminghami kaput, majd büntetőből volt eredményes. A 65. percben Shane Long fejesével szépített a WBA, ám a hazaiak megnyerték a meccset. Az Everton két döntetlen után tudott nyerni és az ötödik helyen maradt, a WBA sorrendben ötödik mérkőzésén nem győzött és a kilencedik.

A Tottenham vért izzadt a Norwich otthonában, a hazaiak Hoolahan ballábas lövésével kerültek előnybe és a londoniak sokáig hiába próbálkoztak. Aztán tíz perccel a vége előtt sikerült az egyenlítés, egy kontra Gareth Bale futott el a jobb oldalon, majd 15 méterről parádés gólt vágott a hosszú sarokba. A Tottenham negyedik, a Norwich a 13. helyen áll.

Premier League
24. forduló
Arsenal-Liverpool 2-2 (0-1)
Gól: Giroud (64.), Walcott (67.), ill. Suárez (5.), Henderson (60.)
 
Everton-WBA 2-1 (2-0)
Gól: Baines (29., 45. - 11-esből), ill. Long (65.)
 
Norwich-Tottenham 1-1 (1-0)
Gól: Hoolahan (31.), ill. Bale (80.)