La Liga

Ronaldo tíz perc alatt triplázott a Real matinéján

A Real Madrid 4-0-re legyőzte otthon a Getafét a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén.

13 év után fordult elő, hogy a Real Madrid sérülés miatt kénytelen nélkülözni Iker Casillast. A nemrég zsinórban ötödször a világ legjobb kapusának megválasztott csapatkapitány szerdán a Valencia elleni kupameccsen sérült meg, eltörött a kézközépcsontja. Pénteken megműtötték, hosszabb időre kidőlt. A Real azonnal lépett, pénteken leigazolta a Sevillától korábbi játékosát, Diego Lópezt. A 31 éves portás a Getafe ellen a cserepadon ült, Antonio Adán kezdett, aki a 4. percben remek ütemben jött ki egy indításra.

A 10. percben Ronaldo 26 méterről szabadrúgásból bombázott kapura, Moyá oldalra tudta ütni a labdát. A 13. percben Di María 18 méterről tüzelt, a lövésbe ketten is belevetődtek, a labda kevéssel zúgott el a jobb alsó mellett. A 22. percben Ronaldo balról próbálkozott, a kapus védett. A 24. percben Sarabia próbálkozott átlövéssel, Adán leért a bal alsóra.

A 27. percben volt a madridi kiscsapat első komoly helyzete, Castro fejesét Adán fogta. Az első félóra végén Özil Higuaín balról betett labdáját a kapusba vágta. A félidő végén Modric lekezelte Coentrao beadását és ballal 14 méterről a kapu fölé durrantott, a vendégeknél Xavi Torres távolról suhintott a bal felső fölé. Jobb volt az első félidőben a Madrid, de Miguel Moyá állta a sarat a kapuban.

Az 53. percben Özil lövését majd az ismétlést is hárította Moyá. A szöglet után viszont nem volt elég határozott, kiejtette kezéből a labdát, amit Sergio Ramos és Valera közös erővel sodort a hálóba (1-0). A visszajátszás alapján Ricardo Carvalho némileg akadályozta a kapust, de hiába reklamáltak a vendégek. Higuaín ziccert rontott, majd pár perccel később szenzációs akcióból növelte előnyét a hazai csapat: Özil passzolt Ronaldóhoz, a portugál balról, hat méterről a hosszú alsóba helyezett (2-0). Újabb néhány perc, és Ronaldo duplázott, Di María bal oldali ívelését védhetetlenül fejelte a bal sarokba (3-0).

A 67. percben Ramos a gólvonalról fejelte ki Castro lövését, a 71. percben Modric esett el védője mellett, tizenegyest kapott a Real, amit Cristiano Ronaldo kíméletlenül rúgott a jobb alsóba (4-0). José Mourinho szokatlan módon lecserélte Ronaldót, akit Benzema váltott. A végén Callejón ajtó-ablak helyzetben rontott, majd Di María lőtt mellé. A Real Madrid az álmos első félidő után a második felvonásban újítani tudott, elsősorban Khedira becserélésnek köszönhetően és simán otthon tartotta a három pontot. Következik szerdán a Barcelona elleni Király Kupa-elődöntő.

Primera División, 21. forduló:
Real Madrid-Getafe 4-0 (0-0)
gólszerző: Ramos (53.), Ronaldo (62., 65., 72.)
 
Később:
Rayo Vallecano-Real Betis 17.00
FC Barcelona-Osasuna 19.00
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 21.00
Real Mallorca-Málaga 21.00
 
Hétfőn:
Sevilla-Granada 21.30
 
Szombaton játszották:
Deportivo La Coruna-Valencia 2-3 (2-1)
gólszerző: Riki (32., 45+2.), ill. Jonas (1.), Nélson Valdez (63.), Ricardo Costa (90+2.)
kiállítva: Sílvio (52.), Paulo Assunção (90+3.) - mindkettő Deportivo
 
Real Zaragoza-Espanyol 0-0
kiállítva: Săpunaru (82.), ill. Javi López (79. - Espanyol)
 
Levante-Real Valladolid 2-1 (1-1)
gólszerző: Barkero (44.), Rukavina (90. - öngól), ill. Baraja (8.)
 
Celta Vigo-Real Sociedad 1-1 (1-0)
gólszerző: Krohn-Dehli (32.), ill. Elustondo (59.)
kiállítva: Augusto Fernández (50. - Celta)