La Liga

Messi néggyel felelt Ronaldo triplájára, gázolt a Barca

Az FC Barcelona 5-1-re verte otthon az Osasunát a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A vendégek Arribas kiállítása miatt a 26. perctől emberhátrányban játszottak.

Messi

Az éllovas Barcelona a Valdés - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Busquets, Xavi, Thiago - Villa, Messi, Pedro csapattal nyitott és korán, már a 11. percben betalált. Xavi balról, négy védő között találta meg átadásával Messit, aki középen egy csellel leültette Andrés Fernández kapust, majd jobbról az üres kapuba passzolt (1-0). Az argentin játékos zsinórban 11. bajnokiján talált a hálóba, és ezzel új rekordot állított fel Spanyolországban. A 24. percben egyenlített az Osasuna, Bertrán jobbról adott be, a hazai védők mentettek, a labda Loe elé került, aki 17 méterről egyből a jobb alsóba zúdította azt (1-1). Két perccel később Arribas kézzel ért a labdához saját 16-osán belül, a játékvezető büntetőt ítélt a Barcának, és kiállította a pamplonai játékost, aki nyolc perccel korábban már kapott egy sárgát - szintén kezezésért. Messi állt a labda mögé, és ballal a jobb alsóba küldte (2-1). A 30. percben vezérét is elvesztette az Osasuna, José Luis Mendilibar edző addig reklamált, amíg elküldték a kispadról. A 40. percben lesgóllal növelte előnyét a Barcelona, Dani Alvés kapta a labdát a 16-os jobb oldalán - lesen -, maga is kapura lőhette volna, helyette centerezett, Pedro pedig a bal sarokba helyezett (3-1). A vendégek hiába reklamáltak, a játékvezető megadta a találatot.

Az 56. percben David Villa pöckölte a védelem mögé labdát, Messi a 16-os bal oldalán átvette, elhúzta Andrés Fernández mellett, és éles szögből az üres kapuba passzolta (4-1). Két perccel később az ötödiket ünnepelte a Camp Nou, Villa az alapvonalról visszagurított, Adriano azonnal középre továbbított, Messi pedig érkezett, és hat méterről nem hibázott (5-1).

Messi tehát négy góllal felelt Cristiano Ronaldo triplájára, amit a portugál vasárnap kora délután  a Getafe ellen szerzett. A Barcelona ismét 15 ponttal vezet a Real Madriddal szemben.


 

La Liga
21. forduló
Barcelona-Osasuna 5-1 (3-1)
Gól: Messi (11., 28. - 11-esből, 56., 58.), Pedro (40.), ill. Loe (24.)
Kiállítva: Arribas (26., Osasuna)