Nemzetközi foci

Komikus csalás, túlkoros ecuadori játszott az U20-as perui keretben

Csalást leplezett le a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség az U20-as Argentínában zajló labdarúgó kontinenstornán.

Peru

Önmagában az nem feltűnő, ha valaki Max Barrios néven szerepel a perui keretben az U20-as viadalon, de akkor már rezeg a léc, ha az illető valójában Juan Carlos Espinosa és igazából 25 éves ecuadori. Mindez a Peru-Ecuador meccsen vált gyanússá, jelen pillanatban a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség vizsgálja a helyzetet. 

"A legutolsó információnk az, hogy Barrios visszatért Limába, ahol elmagyarázza a szituációját a Perui Labdarúgó Szövetségnek" - mondta Nestor Benítez a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség szóvivője.

Az ecuadori szövetség szerint Juan Carlos Espinosa 1987-ben Machalában született, számos korosztályos válogatottban szerepelt, 2012-ben azonban eltűnt a szemük elől, mígnem idén a perui keretben találtak rá. Espinosa fizimiskája hasonlít Barrioséra, és a vád szerint az ő adataival szerepelt a csapatban. Eközben Max Barrios apja állítja, hogy márpedig a fia játszott, nincs semmi hiba, gyermeke kettős állampolgár, ecuadori anya szülte, majd miután az ősök elváltak, Max és az édesapja Peruba költöztek.

"Semmi rosszat nem tett a fiam, kettős állampolgár és úgy döntött, mától a peruiaknál szerepel - indokolt Angel Barrios. - Nálam van a születési anyakönyvi kivonat, 1995-ben született, bizonyítani tudom."