Serie A

Újabb botlás, megnyert meccsen hagyott pontokat Parmában a Juventus

Úgy tűnt, hogy nyerni tud a címvédő Juventus a Parma vendégeként a Serie A 20. fordulójában, de egy hiba miatt csak döntetlent játszott, míg az üldözők, a Lazio és a Napoli győzni tudtak vasárnap délután.

A Parma megpróbálta komolyan felvenni a harcot a Juventusszal, a labda birtokában bátran indult előre, így több helyzetet is kialakított az első félidőben. A legközelebb Gobbi járt a gólhoz, lövésénél Bonuccinak kellett segítenie Buffonon, utána Amauri ollózása már inkább szórakoztató jellegű, mint hasznos volt.

Természetesen a listavezető sem maradt el a vendéglátóktól, Quagliarella nagyon aktív volt, több kísérlete is volt, egyszer nagy védésre is késztette Mirantét. Csakúgy, mint Pirlo, akinek a szabadrúgását hárította a kapus, és Padoin, akinek kis szöglet utáni kőkemény lövését is kiütötte a portás.

Nagyrészt azért a Juventus irányította a játékot, aminek a második félidőben lett meg a látszata. Pirlo újabb szabadrúgásából megszerezték a vezetést a torinóiak (0-1), majd egyértelműen az uralmuk alá vonták a meccset. Egy rövid időre ugyan hátrébb húzódtak, de később könnyedén tartották az ellenfél térfelén a labdát, fárasztották a hazaiakat könnyed passzolgatásukkal.

Ettől azonban el is aludtak egy kicsit, Vucinic labdát vesztett a 78. percben, majd két húzásból gólt kaptak. Paletta szöktette Sansonét, aki magabiztosan elgurította a labdát Buffon mellett. (1-1)

A vendégek azonnal felpörgették a tempót, a széleken a védelem mögé is kerültek többször, de mindig volt valaki, aki az utolsó pillanatban mentsen. Zaccardo járt ebben az élen, de Belfodil is segített, amikor Bonucci közelről fejelt volna egy szöglet után kapura. Így nem tudott újabb gólt szerezni a címvédő, amelyhez pontvesztésével a Lazio és a Napoli is közelebb került.

Pedig sokáig fordítva nézett ki a dolog, hiszen ahogy a Juventus előnyben volt, úgy a Lazio nem tudott gólt szerezni az Atalanta ellen. Aztán Floccari - miután kézzel vett le egy kipattanót - közelről megszerezte a vezetést, majd Mauri beadása után Brivio a saját kapuját is bevette, így a rómaiak nyerni tudtak. A bergamóiak pedig természetesen nehezen fogadták el, hogy egy szabálytalan gól is közre játszott a vereségükben. (2-0)

A Napoli jóval hamarabb bebiztosította a sikerét, bő félóra után két gyors találatot szerzett a Palermo ellen, végül 3-0-ra győzött. A két égszínkék együttes így három, illetve öt pontra van a Juventustól.

Az Udinese egy öngól után hátrányba került, de 3-1-re verte a Fiorentinát, míg a Roma váratlanul gólszegény meccsen 1-0-ra kikapott Cataniában. A Genoában Tőzsér Dániel a kispadon ült, csapata 2-1-es vereséget szenvedett a Cagliaritól.

Serie A
20. forduló
Cagliari-Genoa 2-1 (0-0)
gólszerzők: Sau (55.), Conti (82.), illetve Pisano (48.)
kiállítva: Seymour (84.)
Catania-Roma 1-0 (0-0)
gólszerző: A. Gómez (62.)
Lazio-Atalanta 2-0 (0-0)
gólszerzők: Floccari (68.), Brivio (77. - öngól)
kiállítva: Carmona (83.)
Napoli-Palermo 3-0 (2-0)
gólszerzők: Maggio (30.), Inler (34.), Insigne (73.)
Parma-Juventus 1-1 (0-0)
gólszerzők: Sansone (78.), illetve Pirlo (52.)
Udinese-Fiorentina 3-1 (1-1)
gólszerzők: Di Natale (45+1. - büntetőből, 66.), Muriel (67.), illetve Brkic (20. - öngól)