Kézilabda

Németh András szerint tanítványa megérdemelten lett a világ legjobbja

Amint arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szavazásán a férfiaknál a francia Daniel Narcisse-t, a hölgyeknél a brazil Alexandra do Nascimento lett a 2012-es Év játékosa. Utóbbi edzője, Németh András szerint tanítványa a riói olimpiáig a csúcson lehet.

"Alexandrával 2007-től viszont nagy robbanás történt, hatalmasat fejlődött. Onnantól kezdve, tehát az elmúlt öt évben a világ legjobbja a jobbszélső poszton, úgyhogy meg is érdemli ezt a címet" - mondta a handball.hu-nak Németh András, a Hypo Niederösterreich edzője játékosáról.

Alexandra do Nascimento a brazil női kézilabda-válogatott tagjaként a 2012-es londoni olimpián.

"Ha beszélhetünk erről egy sportoló esetében, akkor ő jelenleg a csúcson van. Ezt a szintet tartani nehéz, mert már nem olyan fiatal játékos. Az alkata, a mozgáskultúrája azonban fiatalosabb, mint az életkora. Látok rá sanszot, hogy ezen a szinten maradjon egészen a riói olimpiáig" - vélekedett a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A szakember edzés közben tudta meg a hírt, így ő jelentette azt be a játékosának, aki nem győzött hálálkodni többek között edzőjének: "Nagyon boldog vagyok. Úgy vélem, hogyha komoly céljai vannak egy játékosnak akkor meg tudja valósítani őket. Köszönetet szeretnék mondani a családomnak, edzőmnek, Németh Andrásnak és Istennek. Szegény családból, favellából származom. Már fiatalon a Hypóhoz kerültem, és az elmúlt tíz évben rengeteget tanultam, fejlődtem, nagyrészt Németh Andrásnak köszönhetően."