Humor

A 2012-es év legjobb beszólásai a sport világában

A 2012-es naptári esztendő is bővelkedett emlékezetes és olykor vicces beszólásokban a sport világában. Most ezekből válogatunk nektek Szilveszterre egy csokorra valót.

"Euróban" - a Schalke menedzsere, Horst Heldt válasza arra a kérdése, hogy németül, angolul vagy spanyolul fogalmazták meg a szerződéshosszabbítási ajánlatot a csapat spanyol sztárjának Raúlnak.

"Nem volt más választásom, mint hogy belőjem a labdát. Különben 80 métert kellett volna visszasprintelnem a védekezés miatt" - a német jobbhátvéd, Lars Bender nyilatkozata a dánok elleni Eb-csoportmeccs után, amelynek a 80. percében ő lőtte a 2-1-es német sikert eredményező győztes gólt.

"Megpróbáltunk egyeztetni a rendőrséggel, hogy tartóztassák le a mérkőzés előtt Messit" - a második ligás spanyol Deportivo Córdoba elnöke a Barcelona elleni kupatalálkozó előtt.

"Engem választottak ki a doppingvizsgálatra. Egyszerűen nem akarják elhinni, hogy egy ilyen csodálatos testben nincsenek tiltott anyagok..." - az olimpiai bajnok magyar pólókapus, Szécsi Zoltán a románok elleni győzelem után eleresztett vicces bölcselkedése az angol Telegraph poéngyűjteményébe is bekerült a londoni olimpia idején.

"Úgy tűnik, hogy a németek az összes pénzüket a görögöknek adták" - a Forma-1 főnök Bernie Ecclestone csípős megjegyzése, miután a Nürburgring pénzügyi nehézségeiről kérdezték.

"Nem tudtam a nevét, így azt mondtam neki, hogy Chirac" - a Tour de France-győztes, időközben sikerei miatt lovaggá ütött Bradley Wiggins nyilatkozata, aki nem ismerte fel a párizsi díjátadásra érkező francia államelnököt, Francois Hollande-ot. Úgy tűnik, hogy a francia állami vezetőkkel nem csak az (egykori) foci-szakkommentátor Kovács Kálmánnak gyűlik meg a baja...

"Most már tudom, mit érezhetett a Beatles" - a kerékpáros versenyek mellett az interjúszobában is jeleskedő Bradley Wiggins frappáns kiszólása az olimpiai sikerek fogadtatásáról.

"Én most legenda vagyok, csodáljatok, és vigyétek el a híremet a hazátokba! Különben nem adok nektek több interjút" - az immáron hatszoros olimpiai bajnok atléta, a jamaicai Usain Bolt "szerény" nyilatkozata a londoni olimpián 200 méteren aratott sikere után.

"Nagyon tetszett nekem, ahogy Harting széttépte magán a trikóját. Ha az ember valami különlegeset akar elérni, akkor nem szabad normálisan gondolkoznia" - a Bayern München egyik vezetőjeként dolgozó Mathias Sammer nyilatkozata a londoni olimpián diszkoszvetésben győztes Robert Harting egyedi ünnepléséről.

"Semennyi. Minden este elmegyek berúgni, ráadásul itt van velem az egész családom, így együtt nagyon jól érezzük magunkat" - Mike Krzyzewski szarkasztikus megjegyzése arra az újságírói kérdésre, hogy vajon neki edzőként mekkora szerepe van a londoni olimpián győztes, sztárokkal teletűzdelt amerikai férfi kosárlabda válogatott sikereiben.

"Remélem, hogy ez az érem segít abban, hogy odahaza a gyerekek letegyék a fegyvereket és helyette inkább futócipőt hordjanak" - a hazája első olimpia érmét szerző, a 20 km-es gyaloglásban Londonban ezüstérmes guatemalai gyalogló, Erick Barrondo speciális békeüzenete a közép-amerikai országnak.

"A német orvosoktól annak idején olyan sok vért kaptam, hogy alapvetően akár már német állampolgár is lehetnék" - a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2001-es lausitzringi balesetében mindkét lábát elveszítő Alex Zanardi nyilatkozata azok után, hogy a londoni paralimpián győzött a kerekesszékesek között.

"Attól félek, hogy ha a spanyolok nyerik meg a meccset, akkor hiába megyek be a boxutcába a versenyen, nem lesz, aki kicserélje a gumikat" - a kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso, a Ferrari versenyzője aggodalma a Kanadai Nagydíj előtt, amelyet éppen a spanyol-olasz labdarúgó Eb-döntő napján rendeztek meg.

"Semmi gond, tudok úszni" - a londoni olimpia evezős versenyein sztárrá avanzsáló nigeri Hamadou Djibo Issaka nyilatkozata, miután többperces hátránnyal rendre utolsóként ért be a célba futamai után és miután kiderült, hogy csak néhány hónappal az olimpia előtt ült először versenyhajóban.