Bajnokok Ligája

Milan-Barca, Real-MU és Arsenal-Bayern a nyolcaddöntőben

Megtartották UEFA a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását. A csoportmásodikok közül leginkább kiemelkedő három csapat egyaránt nagyon komoly ellenfelet kapott, így klasszikus párharcoknak nézünk elébe.

Mivel a Real Madrid, a Milan és az Arsenal is csoportmásodikként jutott tovább a legjobb 16 közé, szinte biztos volt, hogy összejönnek nagy párosítások, végül mindhárman nagy ellenfelet kaptak a nyolcaddöntőre.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítása a 2012-13-as szezonban.

A Real a Manchester Uniteddel csap össze. A két csapat legutóbb 2003-ban találkozott, akkor Spanyolországban a Blancók 3-1-re, Angliában a Vörös Ördögök 4-3-ra győztek. Cristiano Ronaldo először tér vissza ellenfélként egykori sikerei helyszínére, az Old Traffordra.

A Milan és a Barcelona jobban emlékezhet egymásra, az előző idényben a csoportkörben és az egyenes kieséses szakaszban is találkoztak. A katalánok egy milánói 0-0 után hazai pályán 3-1-gyel búcsúztatták a piros-feketéket.

Az Arsenal és a Bayern München sem mostanában találkozott legutóbb. 2005-ben a Bajorok 3-1-re nyertek otthon, majd 1-0-ra kaptak ki Londonban, így ők jutottak tovább. Ebben a párban Lukas Podolski és Per Mertesacker szereplése lehet érdekes honfitársaik ellen. Előbbi a Bayern játékosa is volt 2006 és 2009 között.

A nyolcaddöntőben kétfelé bontják a Bajnokok Ligája mezőnyét, az első mérkőzéseket 2013. február 12-13-án és 19-20-án, a visszavágókat március 5-6-án és 12-13-án rendezik.

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntők
Galatasaray (török)-Schalke (német)
Celtic (skót)-Juventus (olasz)
Arsenal (angol)-Bayern München (német)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Borussia Dortmund (német)
Milan (olasz)-Barcelona (spanyol)
Real Madrid (spanyol)-Manchester United (angol)
Valencia (spanyol)-Paris Saint-Germain (francia)
Porto (portugál)-Málaga (spanyol)

11:50 - Végül a Porto a Málagával birkózik meg.

11:50 - A Valencia ellenfele a Paris Saint-Germain lesz.

11:49 - Még egy nagy párosítás! Real Madrid-Manchester United

11:48 - A Milan és a Barcelona ismét találkozik, tavaly a katalánok búcsúztatták a piros-feketéket.

11:47 - A Sahtar Donyeck a Borussia Dortmunddal küzd a nyolc közé jutásért.

11:46 - Az Arsenal ellenfele a Bayern München lesz. Az első pikáns párosítás!

11:46 - A Celtic a Juventusszal mérkőzik meg.

11:45 - A Galatasaray ellenfele a Schalke lesz.

11:44 - Elsőként a Galatasaray kap ellenfelet.

11:42 - A nyolcaddöntők első mérkőzéseit 2013. február 12-13-án, illetve 19-20-án rendezik, kétfelé bontva a mezőnyt.

11:40 - Steve McManaman segédkezik a sorsolásnál, aki a Real Madriddal kétszer, 2000-ben és 2002-ben nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

11:35 - Nem a Chelsea volt az egyetlen angol búcsúzó, a Premier League bajnoka, a Manchester City sem jutott a legjobb 16 közé. Igaz, Roberto Mancini csapata a halálcsoportból esett ki, a Borussia Dortmunddal, a Real Madriddal és az Ajax-szal nem bírt.

11:32 - A Bajnokok Ligájában sosem tudott még a címvédő nyerni, ez most sem fog megtörténni, de olyan korán még sosem dőlt el, mint most. A Chelsea az első címvédő, amely már a csoportkör után búcsúzott.

11:30 - A nyolcaddöntőben minden csoportelső egy csoportmásodikot kap ellenfélként, azonos csoportban szerepelt és azonos szövetséghez tartozó csapatok nem játszhatnak egymás ellen.

11:25 - A csoportmásodikok között is találunk nagyon nagy nevű csapatokat. A Real Madrid jár az élen, de a botladozásaik ellenére az Arsenal és a Milan sincs egyetlen csoportelső kívánságlistáján sem. Rajtuk kívül a Valencia, a Porto, a Sahtar Donyeck, a Celtic és a Galatasaray található ebben a kalapban.

11:20 - Három német csapat is csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé. A Bayern München, a Dortmund és a Schalke mellett két spanyolt együttest, a Barcelonát és a Málagát, valamint egy-egy angolt, olaszt és franciát, a Manchester Unitedet, a Juventust és a PSG-t találjuk a kiemeltek között.