Olasz Kupa

Nevetséges öngól után felállt, tizenegyesekkel ment tovább a Lazio - videó

Megszenvedett a Serie A utolsó helyén álló, a hétvégén edzőt váltó Sienával az élmezőnybe tartozó Lazio az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, de végül továbbjutott.

A több alapemberét, így Klosét, Maurit vagy Marchettit is pihentető Lazio egyértelműen uralta az első félidőt. Sorra harcolta ki a szögleteket, Kozakhoz is többször eljutott a labda, átlövésekkel is próbálkoztak a rómaiak, de gólt nem tudtak szerezni.

A Lazio és a Siena játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén az Olasz Kupában 2012-ben.

A Sienának szinte esélye sem volt erre, a második félidő elején mégis megszerezte a vezetést. Carrizo védett egy vendéghelyzetnél, Ciani pedig nagy igyekezetében saját csapattársát, Canát lőtte telibe, akiről a hálóba pattant a labda. (0-1)

A folytatás még nyomasztóbb hazai fölényt hozott, szinte folyamatosan a Siena kapuja előtt pattogott a labda, de a védők jól dolgoztak, így a csatároknak csak az esés-kelés, a tizenegyesek esetleges kierőszakolása maradt. Különösen Kozak járt ebben élen, de egy büntetővel sem "jutalmazta" őt a játékvezető.

Kapott azonban kisebb ajándékokat a Lazio. Kontrák végén két nagy ziccert is kihagyott a vendégegyüttes, majd a bíró ötperces, indokolatlanul hosszúnak tűnő hosszabbítást rendelt el. Ezt pedig már ki tudták használni, sorsszerűen az öngólban vétkes Ciani hatalmas fejesgóllal egyenlített. (1-1)

Jöhetett az igazi hosszabbítás, amelyben már szinte végig a Siena játszott jobban. A Serie A-ban utolsó helyezett együttes bátran és jól játszott, győzelemre tört. Vergassola révén oda is került ziccerbe, de Carrizo remekül zárta a szöget és védeni tudott. A Lazio újabb fejesekkel veszélyeztetett, de szintén nem tudott betalálni.

Így a tizenegyespárbaj következett. Abban Vergassola ismét hibázott a második körben, majd Carrizo, Larrondo sokkal jobban helyezett lövésénél egy bravúros védést is bemutatott. A Sasok így kettővel vezettek, Kozak pedig bebiztosíthatta a továbbjutást. Farelli ugyan eltalálta az irányt a lövésénél, de a labda így is becsorgott a testéről, ezzel a Lazio bejutott a legjobb nyolc közé az Olasz Kupában. Ott a Catania lesz az ellenfele januárban.

/p>

Olasz Kupa
Nyolcaddöntő
Lazio-Siena 5-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1)
gólszerzők: Ciani (90+5.), illetve Cana (56. - öngól)
A győzelemmel a Lazio továbbjutott.