Légiósaink

Huszti tizenegyesgólokkal keserítette a Leverkusent, Bodor csapatára hetet számoltak

Vegyes hírek érkeztek Európából légiósaink elmúlt heti szereplését és eredményeit illetően. Huszti Szabolcs két, büntetőből szerzett góljával hozzájárult ahhoz, hogy a Hannover legyőzte a Leverkusent, a 96 ráadásul az Európa Ligában is továbbjutott. Gyepes Gábor az angol, Bajner Bálint a német másodosztályban szerzett gólt, Dzsudzsák Balázs nélkül nyert sorozatban ötödször a Dinamo Moszkva, Bodor Boldizsár pedig történelmi vereség részese volt Belgiumban.

ANGLIA

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion szombaton 2-0-ás vereséget szenvedett az Arsenal vendégeként, a magyar középpályás kezdőként 76 percet töltött a pályán. A birminghamiek sorozatban harmadszor maradtak pont nélkül a Premier League-ben. A Liverpool kapusa, Gulácsi Péter sem a hétközi Európa Liga-, sem a hétvégi bajnoki mérkőzésen nem került a keretbe, Somogyi Csabáék (Fulham) pedig hétfő este fogadják a Newcastle Unitedet.

A másodosztályban, azaz a Championshipben Bogdán Ádám együttese, a Bolton Wanderers 2-2-re végzett a Huddersfield Town pályáján, válogatott hálóőrünk a 42. percben sárga lapot kapott. Az osztályozós helyen álló Leicester City hasonló eredménnyel zárt a Barnsley ellen, a hétvége "magyaros" csatájában. A hazaiaknál Futács Márkó a 75. percben csereként állt be, a vendégeknél Buzsáky Ákos kezdőként 67 percet futballozott.

Gyepes Gábor negyedik gólját szerezte az idei szezonban - Fotó: thepfa.com

A harmadosztályú Portsmouth alkalmazásában álló Gyepes Gábor gólt lőtt a Tranmere Rovers otthonában szintén 2-2-es döntetlennel zárult meccsen, az ellenfél hálójába az 50. percben betaláló védő végig játszott. Gróf Dávid, a Walsall portása a cserepadról nézte végig, amint a Coventry City 5-1-es csapást mért munkaadójára.

 

NÉMETORSZÁG

Mozgalmas hetet zárt Huszti Szabolcs és a Hannover, amelynek csütörtökön az Európa Ligában, vasárnap a Bundesligában volt jelenése. A válogatottságot lemondó szélső a Levante ellen (2-2) kezdőként 71. percet játszott, spanyolországi pontszerzésével a 96 csoportelsőként jutott a legjobb 32 közé. Huszti a Bayer Leverkusen ellen aratott 3-2-es győzelemből két, büntetőből szerzett találattal vette ki a részét, a 69. percben értékesített második tizenegyesgólra már nem érkezett válasz a gyógyszergyáriaktól.

A VfB Stuttgart a mérkőzésen kezdőként 88. percet játszó Hajnal Tamással a soraiban 1-0-ra kikapott a norvég Moldétól az EL-ben, de a vereség ellenére ott lesz a sorozat tavaszi folytatásában. A svábok a bajnokságban kiköszörülték a csorbát, 3-1-re legyőzték a Schalkét, igaz, honfitársunk mindezt csak a cserepadról szemlélhette.

A Mainz 2-0-ra kikapott Mönchengladbachban, Szalai Ádám végig pályán volt, Stieber Zoltánék (Greuther Fürth) pedig Freiburgban maradtak alul, a sárvári szélső kezdőként 77 percet játszott.

A másodosztályban szereplő 1860 München kapuját Király Gábor védte a sereghajtó Jahn Regensburg otthonában, ahol a bajorok 1-1-es döntetlent értek el.

A 3. Ligában listavezető Osnabrüch 3-0-ás győzelmet aratott a Saarbrücken együttese felett, Nagy Dániel csereként a 68. percben állt be. Bajner Bálint gólt szerzett a Borussia Dortmund II hétvégi meccsén, ám a találkozót emberhátrányban befejező fekete-sárgák 4-2-re kikaptak Bielefeldben.

Bajner gólja 2:40-től látható


 

OLASZORSZÁG

2-0-ás vereséget szenvedett a Genoa az újonc Pescarától a Serie A vasárnap délutáni mérkőzésén, Tőzsér Dánielt az 57. percben lecserélték.

A másodosztályban Feczesin Róbert (Ascoli) és Filkor Attila (Bari) is csak a cserepadon kapott helyet csapata hétvégi, vereséggel zárult bajnokiján. Laczkó Zsolt nem volt tagja a Vicenza keretének.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza hétfő este a Rayo Vallecano otthonában lép pályára.

 

OROSZORSZÁG

Dzsudzsák Balázs nélkül aratta sorozatban ötödik bajnoki győzelmét a Dinamo Moszkva, amely vasárnap 2-1-re nyert a Tyerek Groznij pályáján, így már nyolcadik a tabellán. 3-2-es rosztovi sikerével értékes pontokat gyűjtött a Koman Vladimirt foglalkoztató FK Krasznodar is, válogatottunk a 69. percben lépett pályára csereként. Priskin Tamás végigjátszotta csapata, az Alanyija Vlagyikavkaz Kubany Krasznodar elleni, gól nélküli döntetlennel végződő meccsét.

 

HOLLANDIA

Babos Gáborral a kapuban szenvedett 2-0-ás vereséget az NEC Nijmegen a Waalwijk otthonában az Eredivisie hétvégi fordulójában. Az október eleje óta nyeretlen Roda 4-4-es döntetlent ért el a Heerenveen ellen, Németh Krisztián kezdőként 89 percet játszott, Kádár Tamás a cserepadon ült. Az ADO Den Haag a kispados Horváth Gábor nélkül szerzett pontot (1-1) az újonc Zwolléval szemben.

BELGIUM

Az éllovas Anderlecht a Mons pályáján aratott 5-0-ás diadalt, Juhász Roland viszont ezúttal sem volt tagja a brüsszeliek keretének. Köteles László a cserepadról nézte végig a Genk 4-1-es győzelmének mozzanatait a Lierse ellen, míg a Bodor Boldizsárt foglalkoztató Beerschotot valósággal kivégezte a Club Brugge (1-7), honfitársunkat nem cserélték be.

 

DÁNIA

Vadócz Krisztián csapata, az Odense hétvégi, Aalborg elleni bajnoki mérkőzését elhalasztották, a kék-fehérek mégsem maradtak futball nélkül az elmúlt héten. Szerdán a Dán Kupa negyeddöntőjében hosszabbítás után 4-2-es vereséget szenvedtek az AC Horsenstől, így búcsúztak a sorozattól. A magyar középpályás végig pályán volt.

 

GÖRÖGORSZÁG

Megyeri Balázs csak a cserepadon kapott helyet a vendégeknél a Panathinaikosz-Olympiakosz rangadón, amely 2-2-es döntetlennel zárt. Az Aszteras Tripolisz kapuját ellenben Fülöp Márton védte az Arisz Szaloniki ellen (1-1).

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Ausztriában a Sturm Graz 1-1-re végzett a Salzburg ellen, Szabics Imre a 89. percben csereként állt be. A sereghajtó Wacker Innsbruck kapuját Sáfár Szabolcs védte a Rapid Wien otthonában, de a tiroliak 2-1-re kikaptak Bécsben. Lengyelországban a Lech Poznan 1-0-ra győzött a Korona Kielce vendégeként, Lovrencsics Gergő a 73. percben áll be. Vass Ádám végigjátszotta a román bajnokságban szereplő CFR mérkőzését a Ceahlaul Peatra Neamt (Karácsonkő) ellen, melyen a kolozsváriak 3-2-es gólkülönbséggel diadalmaskodtak. Az izraeli Bnei Jehudában szereplő Hrepka Ádám a cserepadról nézte végig csapata 2-0-ás sikerét az Ashdoddal szemben.