Premier League

Otthon bukott az Arsenal, pontokat vesztett a Manchester City

Az Arsenalt a Swansea verte, míg a Manchester City döntetlenre zárt otthon az Evertonnal a Premier League 15. fordulójának szombati játéknapján.

Tévez

Manchester City-Everton

A mezőny egyetlen veretlen alakulata, a Manchester City az Evertont fogadta. A 33. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, egy balról belőtt labda Kompany fején megcsúszott, Fellaini öt méterről kapura bólintotta, Hart védte, a kipattanóra Fellaini ugrott és a combjáról a hálóba pattant a labda (0-1). A 42. percben Dzeko hanyatt esett Fellaini mellett a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Tévez a kapu közepébe lőtt (1-1). A Manchester City nem tudta kicsikarni a győzelmet, csupán egy pontot szerzett. Ha a Manchester United nyerni tud a Reading otthonában, akkor három pontra növeli előnyét az élen.

WBA-Stoke City

Gera Zoltán szerdán, a Swansea elleni meccsen a West Bromwich Albion keretébe sem került be, ezúttal viszont kezdő volt a Stoke City ellen. Az első félidőben egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, egyik csapat sem kerekedett a másik fölé. A 64. percben Gerát lecserélte a WBA mestere, Steve Clarke. A 75. percben a vendégek villantak, a két csere játszott össze, Kightly jobbról centerezett, Whitehead pedig hat méterről a kapu közepébe lőtt (0-1). A Stoke City megőrizte előnyét, így a szerdai, Swansea elleni vereséget követően ismét fejet hajtott a WBA. A vendégek sorrendben harmadszor nyertek.

Liverpool-Southampton

A kieső helyen álló Southampton négy veretlen meccsel a háta mögött ahhoz a Liverpoolhoz látogatott, amely még mindig nem tért magához, csak a 12. helyről várta a forduló. A 43. percben a hazaiak kerültek előnybe, Glen Johnson beadását Daniel Agger a bal felső sarokba fejelte (1-0). A Liverpool javítani tudott a Tottenham elleni szerdai vereségét követően.

Arsenal-Swansea

A 88. percig gól nélküli döntetlenre állt a meccs, ekkor Michu kapott labdát a leshatáron, majd 14 méterről a kapu bal oldalába emelt (0-1). A ráadásban kitámadott és labdát vesztett az Arsenal, Michu a félpályától egyedül tört kapura és balról, 14 méterről a rövid sarokba lőtt (0-2). A Swansea nagy formában van, a legutóbbi hat meccsén nem kapott ki, míg az Arsenal sorrendben ötödik bajnokiján nem győzött.

A többi mérkőzésről

A Fulham sorrendben hetedik meccsén nem tudott nyerni, ezúttal odahaza a Tottenham verte. André Villas-Boas együttese zsinórban harmadszor győzött és feljött a negyedik helyre. Harry Redknapp második mérkőzésén is döntetlenre zárt a Queens Park Rangers kispadján, most az Aston Villa ellen szerzett pontot.

Premier League
15. forduló
Arsenal-Swansea 0-2 (0-0)
Gól: Michu (88., 90.)
 
Fulham-Tottenham 0-3 (0-0)
Gól: Sandro (56.), Defore (72., 77.)
 
Liverpool-Southampton 1-0 (1-0)
Gól: Agger (43.)
 
Manchester City-Everton 1-1 (1-1)
Gól: Tévez (43. - 11-esből), ill. Fellaini (33.)
 
QPR-Aston Villa 1-1 (1-1)
Gól: Mackie (18.), ill. Holman (8.)
 
WBA-Stoke City 0-1 (0-0)
Gól: Whitehead (75.)