NB I

Coulibaly góljaival szakadt meg a címvédő ötmeccses vereségsorozata

Öt egymás után elveszített bajnoki után ismét győzött a Debrecen. A címvédő a Kaposvárt gyűrte le egy nehéz körülmények között megrendezett mérkőzésen az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Videoton, Paks, Ferencváros, MTK, Győr. Egyáltalán nem gyenge névsor, de azért ez alapján lett volna olyan, amit a Debrecen megnyerhetett volna az utóbbi meccsei közül. Így nem volt véletlen, hogy a hajdúságiak javítani akartak és azonnal nekimentek a Kaposvárnak. Kulcsár két percen belül kétszer is helyzetbe került a meccs elején, de előbb Hajdúch mutatkozott be neki a vendégkapuban, majd nem is találta azt el a szélső.

Kicsivel később Coulibaly, majd Bouadla is kevéssel a bal alsó mellé lőtt, ez után pedig hosszas gyürkőzés következett. A csapatok egymás mellett a hideggel, az esővel és a rossz talajjal is keményen küzdöttek, kevés sikerrel. A helyzetek nélküli időszakot Coulibaly az első félidő legvégén törte meg, de hiába cselezett szépen középre a bal szélről, lövését Hajdúch védte.

Adamo Coulibaly gólöröme a DVSC BL-selejtezőjén 2012-ben.

A szünet után megint inkább a harc dominált - no, meg a Debrecen, de meddő volt a hazai fölény. Egészen a 49. percig, amikor Bank Kulcsárt buktatta az ötös sarkánál, a jogos tizenegyest pedig Coulibaly belőtte. (1-0)

Az előny rögtön több területet is hozott a Lokinak, amely francia csatára révén bő tíz perccel később növelni is tudta az előnyét. Korhut a szélen megküzdött a labdáért, középre tudta tenni, ott pedig Coulibaly éles szögből a rövidbe lőtt. Hajdúchnak volt némi szerepe a gólban, először befelé akart mozdulni, majd megcsúszott. (2-0)

A Kaposvár ezt követően próbálkozott a szépítéssel, Oláhnak volt is egy lehetősége nem sokkal később, de ez után sokáig megint semmi említésre méltó nem történt a meccsen. A somogyiak nem nehezítették meg nagyon a hazai védelem dolgát. A hajrában a vendégek csatára lesről bevállalta a labdát, de ez persze nem ért gólt. Így is szépített azonban a zöldmezes együttes, Pavlovics oldalsó szabadrúgásból tekert nagyon szépen a hosszú felsőbe - Verpecz őszinte meglepetésére. (2-1)

Ez azonban már a meccs utolsó jelenete volt, így a Debrecen vereségsorozata megszakadt, de a harmadik helynél előrébb így sem töltheti a téli szünetet az együttes. A Kaposvár egyelőre a hatodik a tabellán, de egy-két pozíciót még veszíthet a hétvége többi eredményének függvényében.

OTP Bank Liga
17. forduló
DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-0)
Debrecen, 1000 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Coulibaly (49., 62., az elsőt 11-esből), illetve Pavlovic (93.)
sárga lap: Korhut (84.), illetve Bank (25.), Pavlovic (92.)
 
Debrecen: Verpecz - Nagy Z., Mészáros, Simac, Korhut - Kulcsár (Szécsi M., 68.), Varga, Czvitkovics (Dombi, 82.), Bouadla, Szakály (Bódi, a szünetben) - Coulibaly
Kaposvár: Hajdúch - Pavlovic, Zámbó, Bank, Jánvári - Pedro, Safaric, Horváth T., Balázs B. - Haruna (Vrucina, 71.), Oláh