Real Madrid

Mourinho, a rosszfiú mindenkit kiosztott

A címvédő Real Madrid órási meglepetésre egy góllal kikapott a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati mérkőzésén a Real Betistől. José Mourinho, a királyiak vezetőedzője a játékvezetőt, játékosait és a Barcelonát is megtalálta a vereség után.

"Egy nehéz hét és a játékosok közötti konfliktus után a Betis szurkolói győzelemhez segítették csapatukat. Ez tetszik, korrekten drukkoltak. Gratulálok a Betis játékosainak, mindent megtettek a pályán és áldozatos szellemmel harcoltak" - nyilatkozta Mourinho a meccs után.

"A játékvezető óriásit hibázott, amikor az utolsó percekben nem adta meg Benzema eseténél a  nyilvánvaló tizenegyest - bírózott szokás szerint a portugál, ugyanakkor ismételten fejet hajtott a sevillai kiscsapat előtt. - De a Betis megérdemli a tiszteletet, mert lefutballozta a Real Madridot. A bíró hibája ellenére is megérdemelték a győzelmet."

Mourinho értékelésében burkoltan nekiment mindenkinek: "Megpróbálok tisztességesen és objektívan értékelni, és ha a csapat veszít, nem keresni kifogásokat és hibáztatni külső körülményeket. Annak a csapatnak, amelyik szerdán játszik, nem kellene szombaton is pályára lépnie. Természetesen vannak olyan együttesek, amelyek irányítják a versenynaptárat, nekünk ez nem sikerül, de a legmagasabban jegyzett profikról beszélünk, akiknek erősnek kell lenniük mentálisan és ambiciózusnak. Láttam a 34 éves Radek Stepáneket, aki három nap alatt három maratoni mérkőzést játszott a Davis Kupában, szóval 23-24 éves labdarúgóknak képesnek kell lenniük arra, hogy négy nap alatt két meccset játsszanak. De mint mindig, én vagyok, aki beszélek, én vagyok az egyetlen, aki Manchesterben is szót emeltem a játékvezető ellen, én, a rosszfiú. Amikor győzünk, együtt győzünk, de ha veszítünk, csak az edző veszít. Én vagyok a hibás."

Ha a nagy rivális, éllovas Barcelona vasárnap legyőzi a Levantét, akkor 11 pontra növeli előnyét a királyi gárdával szemben. "Az év végére 11, 13 vagy 9 pont lehet a különbség a Barcelonával szemben. A bajnoki küzdelem továbbra is nyitott, de nem vagyunk optimisták, sem pesszimisták. Nem tudok csak egyetlen sorozatra összpontosítani."

Primera División, 13. forduló:
Real Betis-Real Madrid 1-0 (1-0)
gólszerző: Benat (17.)