NB I visszatekintő

Fradi-varázs - avagy hallgatni arany

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga. Összeállításunkban a tizenötödik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Monizt nem viselte meg az elnöki kritika

A hír kissé elsikkadt. Nem csoda, hiszen korábban sokszor, sok helyről hallottunk már hasonlót. Eleinte megrökönyödtünk, aztán szép lassan hozzászoktunk, része lett a magyar futballnak. Pedig amióta létezik a klublicenc fogalma, annak is a financiális hátteret firtató része, és feltételezzük, hogy az illetékesek betart(at)ják az abban szereplő kritériumokat, elvileg nem csúszhatnának hetekig a fizetések. Bárhol előfordulhat persze olyan váratlan esemény, ami átmeneti pénzzavart okozhat. Mint ahogyan az a Ferencvárosnál történt. Nem érdemes tehát túlzott jelentőséget tulajdonítani a Blikk információjának, hiszen az Üllői úton folyamatosan pótolják a elmaradt béreket. A reakció azonban megér néhány gondolatot.

Minden bizonnyal házon belül maradt volna az ügy, ha Ricardo Moniz nem veszi magának a bátorságot, és nem törli a naptárából a csütörtök délutáni tréninget. Az edző olyat tett, amire az NB I-ben eddig nem volt példa. De vajon mi motiválhatta őt a döntésében, egyáltalán miért választotta a figyelemfelhívás eme látványos formáját? Elég csekély a valószínűsége annak, hogy a holland szakembernek eszébe jutott a tavalyi csődközeli állapot. Akkor ennél sokkal súlyosabb volt a helyzet, a legkritikusabb időszakban nemhogy csúszásról, de pénzről se nagyon lehetett beszélni - mert nem volt. Moniz akkoriban talán még nem is hallott a Fradiról, vagy ha igen, akkor mint a legnépszerűbb és az egyik legeredményesebb magyar futballcsapat képe elevenedhetett meg benne. Aztán szerencsére konszolidálódott a helyzet, lezajlott a tulajdonosváltás, és bár ma sincs szó dőzsölésről, ésszerű és takarékos gazdálkodás jellemzi a Ferencvárost. Az új elnök, Kubatov Gábor kulcsszerepet vállalt abban, hogy a csapat rendezett háttérrel, nyugodt körülmények között fejezze be az előző idényt, és kezdhesse el a mostanit. Ráadásul úgy, hogy a keret közben megerősödött, jó nevű magyar és képzett külföldi játékosokat igazolt a klub.

Moniz az ötödik fordulóban vette át Détári Lajos örökségét, a bemutatkozása nem sikerült, hazai pályán vereség az akkor remek formában futballozó, listavezető Honvédtól. Az érdemi munka tulajdonképpen ezután kezdődött, s bár gyökeres változást nem lehetett elvárni, látható volt, hogy hétről-hétre fejlődik a csapat, ideális a játékosok erőállapota, kezd kialakulni a Ferencvárosra jellemző stílus - némi holland beütéssel. Hibák persze voltak, vannak azóta is, de jöttek az eredmények, a szezon közepén öt meccsen tizenegy pontot gyűjtött az együttes. Az utolsó harmad gyengébbre sikeredett, a hét mérkőzést számláló veretlenségi széria éppen akkor - az MTK ellen - szakadt meg, amikor talán a legjobb teljesítményt nyújtotta a Fradi. A szurkolók díjazták a Moniz érkezése óta eltelt időszakot, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a következő héten - vesztes meccs után - rég látott tömegben látogattak ki az Albert Stadionba, nyolcezren örülhettek a Debrecen legyőzésének.

Így érkeztünk el az ominózus edzés lefújáshoz, majd a vasárnapi, vereséggel végződött kaposvári szezonzáróhoz. Felvetődik a kérdés, van-e összefüggés a kettő között? Foglalkoztatta-e, netán zavarta-e a játékosokat, hogy nem kapták meg időben a fizetésüket? Meggyőződésem, hogy nem. Egyszerűen az történt, hogy Prukner László a ferencvárosi támadásokat tompító taktikát dolgozott ki, amit aztán a második félidő közepén megfejelt egy nyerő cserével. Pavlovics góljára nem tudott válaszolni a Fradi, bár a legvégén Okuka kezezéséért kaphatott volna 11-est. A mérkőzést követő reakciók között alig akad olyan, amelyik az elmaradt büntetővel foglalkozik, általános vélemény, hogy ezúttal nem futballozott jól a csapat, Moniz nem lett rosszabb edző, a játékosokkal együtt továbbra is szeretik őt a szurkolók, akiknek többsége hamar túltette magát a vereségen, és már a következő, Kecskemét elleni meccsre készül. 

Egyvalaki zavarta meg kissé a megbocsátó hangulatot, maga az elnök. Kubatov Gábor a facebook oldalán gyakorta kommentálja az éppen aktuális mérkőzést, frappáns mondatokkal üzen a Fradi-családnak, vagy csak egyszerűen közzéteszi pozitív, vagy negatív érzéseit. Most is ez történt, a megjegyzés azonban sokakban ellenszenvet váltott ki. ,,Ma nekem megtört a varázs. Egyszerűen kilátástalan volt" - szúrt oda az elnök. Erre aztán volt, aki keményebben reagált, ami nem baj, egy közösségi oldalon belefér. Az viszont nem biztos, hogy szerencsés, ha ebben a helyzetben a klub első embere elkezd magyarázkodni:

,,Én nem kapok fizetést (költségtérítést sem, sőt a Fradi autóját is a saját pénzemből tankolom), a székházban egyetlen munkatársunk sem kapott fizetést (pedig nekik alapvetően - mivel jóval kevesebb a fizetésük - kevesebb félretett pénzük van). Azt pedig kifejezetten kérem Öntől, hogy ne próbáljon feszültséget vizionálni a szakmai stáb és köztem (szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ezt az edzőt én kerestem meg, én állapodtam meg vele!!!), mert ez a fajta gondolkodás káros! Én mindössze azt hittem, hogy túl tudjuk magunkat juttatni egy remek edzővel és öt új játékossal egy minket évek óta gyötrő krízisen. De sajnos az út nehezebb, mint gondoltam! Ennyi!"

Ennél azért többről van szó. Hogy kiben, mikor és miért törik meg a varázs, az magánügy, bár ha klubelnök mondja ezt egy vállalható vereség után, az nem igazán javítja a csapat és a szakmai stáb hangulatát. Kilátástalanságot emlegetni pedig már-már sértő, ha valami feszültséget okozhat, akkor ez a kritika biztosan. Mennyivel szerencsésebb lett volna akkor (is) megszólalni, amikor elmaradt a csütörtöki edzés, és tájékoztatni a szurkolókat, mi is történt valójában. Igaz, megtette ezt helyette a vezérigazgató, Orosz Pál.

Moniz lépése egyébként arra mindenképpen jó volt, hogy a játékosok még inkább közelebb kerültek edzőjükhöz, tovább erősödött a közöttük kialakult kapcsolat, a kölcsönös bizalom. Ez az igazi varázs, amit még egy kilátástalan vereség sem tud megtörni. Hát még a kaposvári...

OTP Bank Liga 2012-2013
A 15. forduló eredményei
LOMBARD PÁPA-DIÓSGYŐRI VTK 2-2 (0-2)
Perutz Stadion, 900 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Viszokai László, Medovarszki János)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Benko, 81.), Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Sekour, Tóth B. (Horváth L., 70.), Marics, Szabó O. (Arszics, 46.) - Seye. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. Cserepad: Nacsa, Horváth L., Tóth G., Arszics, Németh M., Benko, Király.
DVTK: Tajti – Vadász (Vági, 79.), Hanek, Nagy T., Gohér – Gosztonyi, Takács, Elek Á., Fernando (Gal, 64.), Bacsa - Tisza (Rudolf, 84.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Ambrusics, Gal, Jeff Silva, Vági, Csirszki, Gallardo, Rudolf.
Gólszerző: Marics (61., 93., mindkettő 11-esből), ill. Tisza (25., 30., mindkettő 11-esből)
Sárga lap: Rodenbücher (24.), Sekour (44.), ill. Nagy T. (34.), Hanek (60.), Tajti (83.)
Piros lap: Nagy T. (55., második sárga lap), Gosztonyi (66.), Hanek (92., második sárga lap)
 
ÚJPEST FC-FGSZ SIÓFOK 4-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi Antón, Pollák – Remili (Kovács D., 92.), Vasziljevics, Proesmans, Balogh B. (Simon K., 46.) – Kabár, Moraes (Sztaniszavljevics, 87.). Vezetőedző: Jos Daerden. Cserepad: Horváth T., Litauszki, Mihajlovics, Zarisz, Kovács D., Simon K., Sztaniszavljevics.
Siófok: Kurucz – Deák (Egerszegi, 77.), Fehér Zs. (Fodor M., 46.), Nyári, Fejes – Sluka, Kecskés, Gál, Melczer V. (Windecker, 68.), Pál Sz. - Dajics. Vezetőedző: Horváth Károly. Cserepad: Heinrich, Fodor M., Windecker, Egerszegi, Kiss M., Horváth B., Zamostny.
Gólszerző: Moraes (27.), Kabát (64., 91.), Antón (83.), ill. Melczer V. (20., 36.)
Sárga lap: Vermes (45.), Proesmans (73.), Horváth T. (75.), Antón (85.), ill. Dajics (42.), Deák (49.)
 
GYŐRI ETO-EGRI FC 2-2 (2-1)
ETO Park, 2500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kispál Róbert, Vámos Tibor)
Győr: Sztevanovics – Tokody, Lipták, Takács Á., Völgyi – Pátkai, Kamber (Kronaveter, 73.), Trajkovics (Nicorec, 50.) - Varga R. (Andrics, 59.), Strestík, Koltai.  Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Lang, Dinjar, Dudás, Andrics, Nicorec, Kronaveter.
Eger: Brljak – Balog Zs., Kovács G., Mecsinovics, Piller – Kabele (Horváth Z., 74.), Albert, Pavicsevics (Dobrics, 79.), Farkas Á. (Hrisztov, 66.), Németh N. - Vujovics. Vezetőedző: Simon Antal. Cserepad: Sztankó, Dobrics, Katona A., Wolfe W., Horváth Z., Hrisztov, Koós.
Gólszerző: Kamber (12.), Koltai (15.), ill. Németh N. (32.)
Sárga lap: Trajkovics (45.), Pátkai (67.), Strestík (90.), ill. Kovács G. (64.),Albert (71.)
 
DEBRECENI VSC-TEVA-MTK BUDAPEST 0-2 (0-1)
Debrecen, 4500 néző. Vezette: Vad II István (Albert István, ifj. Varga Gábor)
DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Szűcs I., Korhut – Bódi, Varga J., Czvitkovics, Rezes (Bouadla, 64.) – Coulibaly, Kulcsár T. (Pölöskey P., 15., Sidibe, 46.) Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Ludánszki, Bouadla, Dombi, Spitzmüller, Pölöskey P., Sidibe.
MTK: Hegedűs – Wolfe R., Vukmir, Kelemen, Vadnai, Hidvégi – Könyves (Vass, 72.), Zsidai, Kanta J., Csiki (Nikházi, 80.) –  Tischler (Balajti, 92.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Nagy T.,  Poór, Nikházi, Pölöskei Zs., Balajti, Vass.
Gólszerző: Kanta J. (9.), Korhut (77., öngól.)
Sárga lap: Bódi (33.), ill. Wolfe R. (58.)
 
KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO-MVM PAKS 1-1 (0-1)
Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Németh Ádám (Kelemen Attila, Farkas Balázs)
KTE: Borszéki – Koszó, Póti, Vaskó, Forró – Ramos, Patvaros (Pekár, 65.), Szavics –  Litsingi (Salami, 74.), Burgos (Dosso, 82.),Tarabai. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Antal B., Balogh B., Bertus, Pekár, Dosso, Jorginho, Salami.
Paks: Csernyánszki – Heffler T.., Éger, Szabó J., Csehi T. – Bori (Lázok, 61.), Sipeki (Bartha, 67.), Fiola, Kulcsár D. – Simon A., Tököli (Heffler N, 79.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Pokorni, Báló, Heffler N., Sifter, Bartha, Lázok, Eppel.
Gólszerző: Vaskó (16., öngól), Pekár (90.)
Sárga lap: Szavics (26.), Tarabai (59.), Patvaros (62.), Forró (71.), ill. Fiola (44.), Simon A. (45.), Bartha (79.), Éger (90.)
 
PÉCSI MFC-MATIAS-VIDEOTON FC 0-0
Pécs, 2500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Tóth II. Vencel, Kis Zoltán)
PMFC: Dibusz – Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovics -  Horváth A. (Demjén, 79.), Akassou (Nagy O., 56.), Grumics (Bodnár, 83.), Uzoma, Wittrédi - Bajzát. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bodnár, Causic, Demjén, Nagy D., Nagy o., Szatmári L.
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Gyurcsó, Mitrovics, Sándor Gy. (Kovács I., 46.), Tóth B. (Oliveira, 75.), Walter Lee (Torghelle, 68.) – Nikolics N. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel,  H. Sánchez, Kaká, Oliveira, Torghelle, Renato Neto, Kovács I.
Sárga lap: Akassou (32.),Horváth A. (54.), Zeljkovics (61.), ill. Sándor Gy. (36.), Brachi (63.), Torghelle (78.)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-FERENCVÁROS 1-0 (0-0)
Kaposvár, 5000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkát, Takács Gábor)
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári – Balázs B., Safarics, Pedro, Horváth T. (Zámbó, 82.)  – Oláh (Haruna, 80.), Vrucina (Pavlovics, 66.). Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Horváth L., Zámbó, Katona Gy., Thian, Diallo, Pavlovics, Haruna, Kovacsevics, Vrucina.
FTC: Jova – Jovanovics (Perics, 64.), Besics, Otten (Orosz, 78.), Bönig – Jenner, Csukics, Józsi, Gyömbér, Ionescu (Somália, 52.) - Böde (Klein, 92.).  Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Ranilovics, Grúz, Sváb, Orosz, Busai, Perics, Somalia.
Gólszerző: Pavlovics (72.)
Sárga lap: Kovács O. (12.), Okuka (76.), ill. Gyömbér (44.)
 
BUDAPEST HONVÉD-SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 800 néző. Vezette: Becséri Dániel (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Baráth – Ikenne-King (Nagy G., 65.), Hidi, Ivancsics (Vernes, 76.), Vécsei, Abass – Délczeg (Diaby, 62.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Moga, Varga M., Nagy G., Diaby, Faggyas, Vernes.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Búrány (Andorka, 59.) – Radó (Jagodics, 93.), Simon Á. (Rajos, 59.), Nagy I G., Iszlai, Halmosi - Ugrai. Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Kalász, Németh M., Jagodics, Nagy D., Andorka, Rajos.
Gólszerző: Vécsei (51.), ill. Ugrai (66.)
Sárga lap: Hidi (49.), Diaby (70.), Vernes (83.), ill. Nagy I G. (37.), Guzmics (38.), Búrány (57.)
Piros lap: Guzmics (79., második sárga lap)
 
MESTERI MONDATOK
A 15. forduló után
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Jos Daerden (Újpest): ,,Az első félidő egy katasztrófa volt."
Horváth Károly (Siófok): ,,Gurult a labda, a játékvezető nem figyelt, de nekünk is jobban kellett volna, ez meghatározta a mérkőzést, akárcsak a sérülések."
Supka Attila (Pécs): ,,...egy-egy időszakban volt legfeljebb olyan, amikor egy kicsit üldöztük a labdát, mert a Videotonnál volt inkább."
Paulo Sousa (Videoton): ,,Örülök, hogy a szurkolók mellettünk álltak, de az eredmény miatt talán csalódottak lehetnek, és amiatt is, amit az utóbbi időben, meccsről meccsre bizonyos területeken tapasztalhatnak. Ők azok, akik fizetnek azért, hogy megnézzék a mérkőzést, és ha azt szeretnék, hogy több néző legyen kint a stadionban - nem csak nálunk -, akkor bizonyos dolgokon el kellene gondolkodni."
Pintér Attila (Győr): ,,Hogy a szurkolók az első félórában látott csapatot szeretnék látni? Nem tudom, miről beszél... Ez a csapat mindig is a Győri ETO-é volt, mindig és ma is megtett mindent, hogy győztesen hagyja el a pályát. A világon mindenhol van olyan mérkőzés, amikor nem megy annyira a játék egy csapatnak, vagy megfogja egy gól. Összességében tették a dolgukat a játékosok, és sokkal korábban, sokkal több góllal eldönthettük volna a mérkőzést. Utána nehezebb volt, de azt gondolom, hogyha a Győri ETO nem úgy játszik, ahogy Önök várják, rögtön kritizálják. Ennek nincs itt a helye."
Horváth Ferenc (Kecskemét): ,,Ami hiányzott, az elöl lévők vadász szenvedélye, hogy a kapu előtt élesek legyenek, gólt tudjanak lőni. A sok helyzet ellenére talán az igazi hit nem volt meg bennük. Van egy-két játékos, akinek rá kell jönnie, hogy a futball nem egy játék, csak akkor ha lemegyünk a grundra. Ennyi ember előtt mások szórakoztatása és saját egzisztenciánk a tét. Remélem ezt meg fogják érteni!"
Tomiszlav Szivics (Paks): ,,Ma nem haltunk meg a szépségben, mert tudtuk, hogy a DVTK elleni meccs után a kecskeméti pályán erre nem lesz esélyünk."
Prukner László (Kaposvár): ,,Este számolják a tyúkokat, szóval amikor majd vége lesz a bajnokságnak, akkor lesz érdemes a pontokról beszélni."
Forrás: MTV, Sport TV, kecskemetite.hu, pepsifoci.hu
OTP Bank Liga 2012-2013
A bajnokság állása
  1. Győri ETO FC 15 10 4 1 32-14 +18 34
  2. MTK Budapest 15 8 4 3 25-17 +8 28
  3. Debreceni VSC-Teva 15 8 1 6 22-15 +7 25
  4. Videoton FC 15 7 4 4 20-13 +7 25
  5. Budapest Honvéd 15 6 4 5 24-22 +2 22
  6. Kaposvári Rákóczi 15 6 4 5 16-18 -2 22
  7. Ferencváros 15 5 6 4 21-19 +2 21
  8. Újpest FC 15 5 5 5 23-20 +3 20
  9. Diósgyőri VTK 15 5 5 5 13-17 -4 20
10. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 15 5 4 6 18-21 -3 19
11. Pécsi MFC-Matias 15 4 7 4 14-15 -1 19
12. Szombathelyi Haladás 15 4 5 6 19-16 +3 17
13. Lombard Pápa 15 4 5 6 15-23 -8 17
14. MVM Paks 15 3 8 4 19-18 +1 17
15. Egri FC 15 2 5 8 11-24 -13 11
16. FGSZ Siófok 15 1 3 11 11-31 -20 6
OTP Bank Liga 2012-2013
A góllövőlista állása
10 gólos: KABÁT PÉTER (Újpest)
9 gólos: ADAMO COULIBALY (Debrecen), VARGA ROLAND (Győr)
8 gólos: KOLTAI TAMÁS (Győr), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)
7 gólos: Délczeg Gergely (Honvéd), Goran Marics (Pápa), Simon Attila (Paks) 
6 gólos: Kenesei Krisztián (Haladás), Francis Litsingi (Kecskemét), Németh Norbert (Eger), Tischler Patrik (MTK)
5 gólos: Böde Dániel (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Djordje Kamber (Győr), Kanta József (MTK)
4 gólos: Csiki Norbert (MTK), Iszlai Bence (Haladás), Rok Kronaveter (Győr), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Tisza Tibor (Diósgyőr)
3 gólos: Andorka Péter (Haladás), Souleymane Diaby (Honvéd), Könyves Norbert (MTK), Kulcsár Tamás (Debrecen), Solomon Okoronkwo (PMFC), Pál Szabolcs (Siófok), Torghelle Sándor (Videoton), Dusan Vasziljevics (Újpest), Vernes Richárd (Honvéd), Wittrédi Dávid (PMFC)
2 gólos: Aleksandar Alempijevics (Ferencváros), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Bajzát Péter (PMFC), Balázs Benjámin (Kaposvár), Mustapha Diallo (Kaposvár), Fernando (Diósgyőr), Miroszlav Grumics (PMFC), Gyurcsó Ádám (Videoton), Halmosi Péter (Haladás), Jammeh Haruna (Kaposvár), Hídvégi Sándor (MTK), Jorginho (Kecskemét), Jiri Krejci (PMFC), Lázok János (Paks), Jose Luque (Diósgyőr), Maróti Béla (Pápa), Melczer Vilmos (Siófok), Nikola Mitrovics (Videoton), Bruno Moraes (Újpest), Nyári Tibor (Siófok), Oláh Lóránt (Kaposvár), Filipe Oliveira (Videoton), Milan Perics (Ferencváros), Radó András (Haladás), L'Imam Seydi (Diósgyőr), Mouhamadou Seye (Pápa), Sós Márkó (Kecskemét), Szakály Péter (Debrecen), Tököli Attila (Paks), Vécsei Bálint (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Zámbó Bence (Kaposvár), Yadin Zaris (Újpest), Boris Zsivanovics (Honvéd)
1 gólos: Dieng Abass (Honvéd), Nemanja Andrics (Győr), Chema Antón (Újpest), Balajti Ádám (MTK), Balázs Zsolt (Kecskemét), Balogh Balázs (Újpest), Baráth Botond (Honvéd), Joze Benko (Pápa), Bódi Ádám (Debrecen), Rafael Burgos (Kecskemét),  Andrej Causic (PMFC), Vladan Csukics (Ferencváros), Jusuf Dajics (Siófok), Drissa Diarra (Honvéd), Mihai Dina (Győr), Szasa Dobrics (Eger), Éger László (Paks), Elek Ákos (Diósgyőr), Farkas Ádám (Eger), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Haraszti Zsolt (Videoton), Heffler Norbert (Paks), Horváth Tamás (Kaposvár), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Andrei Ionescu (Ferencváros), Ivancsics Gellért (Honvéd), Marshal Johnson (Honvéd), Kiss Máté (Siófok), Kiss Tamás (Paks), Martin Klein (Ferencváros), Koós Gábor (Eger), Kovács István (Videoton), Kovács Olivér (Kaposvár), Máté János (Ferencváros), Nagy Dániel (Haladás), Nikházi Márk (MTK), Orosz Márk (Ferencváros), Dusan Pavlov (Eger), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Pekár László (Kecskemét), Igor Pisanjuk (Eger), Remili Mohamed (Újpest), Rezes László (Debrecen), Eugene Salami (Kecskemét), Sándor György (Videoton), Vladan Szavics (Kecskemét), Youssef Sekour (Pápa), Simon Krisztián (Újpest), Sipeki István (Paks), Sipos Norbert (Siófok), Somalia (Ferencváros), Marek Strestik (Győr), Szűcs István (Debrecen), Edison Tarabai (Kecskemét), Christian Tchami (Honvéd), Nikola Trajkovics (Győr), Bavon Tshibuabua (Újpest), Ugrai Roland (Haladás), Vaskó Tamás (Kecskemét), Vayer Gábor (Paks), Vermes Krisztián (Újpest), Völgyi Dániel (Győr), Waltner Róbert (Kaposvár), Rafe Wolfe (MTK), Yannick Mbengono (Debrecen), Zamostny Balázs (Siófok), Zoran Zeljkovics (PMFC)
Öngól: Naim Aarab (Újpest, 2), Alessandro Iandoli (Újpest), Aleksandar Jovanovics (Ferencváros), Petr Knakal (Eger, 2), Korhut Mihály (Debrecen), Rajos Gábor (Haladás), Vaskó Tamás (Kecskemét)
OTP Bank Liga 2012-2013
A 16. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2012.11.23., péntek Kaposvári Rákóczi-MTK Budapest 17.00
2012.11.23., péntek Pécsi MFC-Matias-MVM Paks 19.00
2012.11.24., szombat Győri ETO-Debreceni VSC-Teva 14.00
2012.11.24., szombat Egri FC-Szombathelyi Haladás 16.00
2012.11.24., szombat Kecskeméti TE-Phoenix Mecano-Ferencváros 16.00
2012.11.24., szombat Budapest Honvéd-FGSZ Siófok 18.30
2012.11.25., vasárnap Újpest FC-Diósgyőri VTK 16.30
2012.11.25., vasárnap Lombard Pápa-Videoton FC 18.30