Felkészülés

A franciák legyőzték az olaszokat Parmában

Az olasz labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a franciáktól nemzetközi felkészülési mérkőzésen.

Mindkét csapat közel legerősebb összeállításával futott ki a parmai Ennio Tardini Stadion gyepére, a hazaiknál ott volt a kezdőben az olasz futball új sztárja, Stephan El Shaarawy is.

Jól kezdték az azúrkékek a mérkőzést, az 5. percben Mario Balotelli került helyzetbe, de 19 méterről luftot rúgott. Öt perccel később El Shaarawy passzolt Balotellinek, aki 18 méterről a jobb kapufa és a felső léc kapufát találta telibe. Az első félóra végén a franciák is átlövéssel próbálkoztak, Sissoko 20-ról durrantott nem sokkal fölé. A 35. percben góllá érett az olasz fölény: Balotellitől indult az akció, a támadó Montolivóhoz passzolt, aki jobbról kiugratta El Shaarawyt, a Milan ifjonca 14 méterről Lloris mellett a hálóba helyezett (1-0).

Gyakorlatilag a következő akcióból egyenlítettek a gallok: Mathieu Valbuena balról húzott befelé, két védőt is becsapott m hét méterről ki a hosszú sarkot (1-1).

A második félidő közepén fordítottak a franciák: Ménez balról adott be, Gomis egy-két méterről rúgta a labdát a hálóba (1-2). A 78. percben Balotellio fejelt az ötösről fölé, a 83. percben a csereként beállt Giovinco 22 méterről tornáztatta meg Hugo Llorist. A hajrá mozgalmas volt, a másik oldalon Ménez remek szóló után balról gurított a hosszú alsó felé, Sirigu szögletre ütötte a labdát, majd Giaccherini a felső lécre tüzelt. Az eredmény azonban már nem módosult, Franciaország 18 év után győzött idegenben az olaszok ellen.

Eerdmény:
Olaszország-Franciaország 1-2 (1-1)
gólszerző: El Shaarawy (35.), ill. Valbuena (37.), Gomis (68.)