Serie A

Zemant már az edzőváltásról kérdezték, Petkovics óvatos volt - lapszemle

Lazio-győzelem született a római városi derbin, 10 győztes meccs után kikapott az Inter. Kétségtelen a 12. forduló nagy nyertese a Juventus, amely szombaton 6-1-re diadalmaskodott az újonc Pescara otthonában. A címvédő az Inter bergamói vereségének köszönhetően ismét 4 pont előnnyel vezet. A játéknap legjobban várt meccse nagyon emlékezetesre sikerült, hisz szakadó esőben, két piros lappal tarkított összecsapáson, a Lazio 3-2-re legyőzte a Romát.

A 2007. november 11-én meggyilkolt Lazio-szurkoló halálának 5. évfordulóján az év legfontosabb mérkőzését nyerte meg a Lazio. Vasárnap délután Gabriele Sandri emlékének egy csodálatos 3-2-es győzelemmel adózott Vladimir Petkovic együttese, amely sorozatban harmadik városi derbijén győzött. A szomorú évfordulóról természetesen a Lazio-szurkolók is megemlékeztek. A találkozó elején a Curva Nordban egy hatalmas Gabriele Sandrit ábrázoló transzparenst feszítettek ki a drukkerek.

„Csak akkor mertem ünnepelni, amikor már biztos volt a győzelem. A lefújás pillanatában szabadultam fel igazán. Ez a mai győzelem a csapat érdeme, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Fontos volt, hogy hamar ráérezzünk arra, hogy a vizes füvön csak hosszú labdákkal lehet keresnivalónk. Az eső miatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de ez nem nagyon látszott meg rajtunk. Mindenkinek jár a gratuláció, mert nagyon megdolgoztunk a sikerért. A kupameccset is figyelembe véve remek hetet zártunk” - mondta Vladimir Petkovic.

„Derbit nyert a Lazio, De Rossi kiütötte magát a válogatottból”- írta hétfői címlapján a Corriere dello Sport. A római kiadású sportújság biztos benne, az ütésért kiállított Daniele De Rossi fegyelmezetlensége miatt nem kap meghívót Cesare Prandellitől. (Azóta már kiderült, De Rossi valóban kimaradt a válogatottból, klubtársa, Florenzi viszont bekerült a nemzeti csapatba).

„Fékezett az Inter, ellépett a Juve”. Ezt a címet már a La Gazzetta dello Sport választotta hétfői első oldalára. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap az Inter ellen duplázó Germán Denis képét tette ki címlapjára, a „már négy ponttal vezet a Juventus” mondat mellett. „A mennyekben érezheti magát a Lazio” - írta a városi derbi összefoglalásaként a Gazzetta.

„Hogy veszélyben van az állásom? Én azt mondom, manapság senki nem lehet biztos a helyében. Remélem azonban, hogy folytatjuk a munkát, aminek köszönhetően korábban az Intert is le tudtuk győzni a San Siróban. A védelmi hibákat én inkább a kevés szerencse számlájára írom. Az utolsó pillanatokban is lehetett volna esélyünk gólt szerezni, erre rosszul találtuk el a labdát. De Rossi kiállítását nagyon sajnálom, főleg annak fényében, hogy a meccset megelőzően beszélgettünk az ilyen szituációkról” - értékelt a Sky televíziós társaság kamerái előtt Zdenek Zeman.

A Lazio sorozatban harmadik római derbijét nyerte meg, a Roma viszont szinte napra pontosan két éve győzött legutóbb a városi rangadón „idegenben”.

„Két napja még lázas voltam, de az ünneplés közben nem tudtam megállni, hogy ne dobjam ki a mezem a szurkolóknak. A mi szemszögünkből nézve ez egy szuper meccs volt, és szerintem a Lazio valamennyi drukkere így vélekedik” - nyilatkozta a lefújás után Miroslav Klose. A német csatár másodszor volt eredményes római derbin. Még tavaly októberben, pályafutása első városi rangadóján Klose a 90. percben győztes gólt szerzett.