Serie A

A Lazio nyerte a római derbit, otthon hasalt el a Milan

Vasárnap délután hat mérkőzéssel folytatódott az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulója. A római derbin a Lazio 3-2-re legyőzte az AS Romát, míg az AC Milan három veretlenül megvívott bajnoki találkozó után 3-1-es vereséget szenvedett a Fiorentinától otthon. A Napoli az utolsó percekben döntötte el a Genoa elleni idegenbeli csatáját.

Lazio-Roma

Lamela révén a Roma szerzett vezetést a meccs elején, de Candreva és Klose révén a Lazio még a szünet előtt fordított. Ráadásul De Rossi a hosszabbítás perceiben a kiállítás sorsára jutott, így a Farkasok emberhátrányban kezdték a második játékrészt. A Lazio gyorsan kihasználta az emberelőnyt, Mauri talált a hálóba, aki a hajrában piros lapot kapott, kiegyenlítődött a létszám a pályán. Az eredmény viszont nem, bár Pjanic még szépített, így Tottiék alul maradtak.

az egy-egy piros lappal tarkított római rangadón a Lazio 3-2-re verte az AS Romát

Milan-Fiorentina

Aquilani találatával a Fiorentina viszonylag hamar előnybe került a San Siróban, Borja Valero gólja pedig már megnyugtató előnyt jelentett a Liláknak a félidőre. A 60. percben Pazzini közelebb hozta a vörös-feketéket a pontszerzéshez, El Hamdaoui révén azonban a vendégek mindent eldöntöttek, és értékes három pontot szereztek. A Milan három veretlenül megvívott bajnoki után bukott el.

Genoa-Napoli

Izgalmas meccset játszott a Nápoly Genoában, ahol a hazaiak szerezték az első gólt Immobile révén. A fordulás után Mesto egyenlített, de két percre rá ismét a hazaiaknál volt az előny Bertolacci gólját követően. A hajrában beindult a Napoli, előbb Cavani, majd Hamsik, az utolsó pillanatokban pedig Insigne talált be, így a világoskékek végül elégedetten távozhattak Tőzsérék otthonából. A magyar középpályás kezdőként 61 percet futballozott.

Serie A
12. forduló
Chievo-Udinese 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Andreolli (39.), Paloschi (89. - büntetőből) illetve Angella (42., 90+1.)
Kiállítva: Danilo (87,)
Genoa-Napoli 2-4 (1-0)
Gólszerzők: Immobile (23.), Bertolacci (56.) illetve Mesto (54.), Cavani (79.). Hamsik (90.). Insigne (90+4.)
Lazio-Roma 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Candreva (35.), Klose (43.), Mauri (47.) illetve Lamela (9.), Pjanic (86.)
Kiállítva: Mauri (85.) illetve De Rossi (45+2.)
Milan-Fiorentina 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Pazzini (60.) illetve Aquilani (10.), Borja Valero (38.), El Hamdaoui (87.)
Parma-Siena 0-0 (0-0)
Torino-Bologna 1-0 (0-0)
Gólszerző: D'Ambrosio (66.)