Serie A

A Fiorentina a dobogóra emelte a Bolognában győztes Intert

A Fiorentina végig sokkal jobban játszva legyőzte a Laziót a Serie A 9. fordulójában, ahogy az Internek sem okozott nagy gondot begyűjteni a három pontot Bolognában.

Bologna-Inter

A mérkőzés nem úgy indult, hogy az Inter fölényesen nyerhet, a Bologna uralta a játékot, és Diamanti el is engedett egy veszélyes lövést a 12. percben. Kaput nem talált, az első negyedóra végétől pedig lassan bátrabbá váltak a milánóiak.

A rögzített helyzetekből Ranocchia volt veszélyes, és második próbálkozásra meg is szerezte a vezetést. Cambiasso szabadrúgás utáni beíveléséből csúsztatta a kapuba a labdát. (0-1)

A gól után még inkább a vendégek kerültek fölénybe, ugyan sok helyzetük nem volt, de többet birtokolták a labdát, és a hazai együttesnek nem adtak esélyt az egyenlítésre.

A szünet után kicsit próbáltak felpörögni a piros-kékek, de csak egy lesre futotta tőlük, míg az Inter újabb gólt szerzett. Palacio futotta le egy szöktetés után a védőket, középre gurított, ott pedig Milito könnyedén helyezett a hálóba. (0-2)

Kicsit korán gondolták lefutottnak a meccset a kék-feketék, azonnal beálltak bekkelni, de Cherubin szépíteni tudott. Egy jobb oldali beadásra Handanovic nem mozdult ki a kapujából, a hazai játékos pedig így könnyedén fejelte be a labdát. (1-2)

Nem sokáig érezhette azonban esélyesnek magát a Bologna, miután a 64. percben Palacio újabb remek passzt adott, ezúttal Cambiassónak, az előre húzódó középpályás pedig Agliardi felett a gólvonal mögé emelt. (1-3)

Az újabb vendégtalálat után két gyors szögletet kiharcoltak a hazaiak, de összességében nem tudtak ellenfelük fölé kerekedni. Sőt, a hajrá is Inter-helyzeteket hozott, de ekkor már pontatlanok voltak a milánóiak, így újabb gól nem esett.

Adem Ljajic ünnepli a gólját a Fiorentina-Lazio mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Fiorentina-Lazio

Firenzében a hazaiak a kezdeti mezőnyharc után egyértelműen uralkodói voltak a meccsnek. Egymás után jöttek Pasqual és Valero helyzetei, de mindketten pontatlanok voltak. Csakúgy, mint Fernandez, aki a 27. percben, Konko szabálytalansága után tizenegyest végezhetett el. Lövése a kapufáról jött ki, és hiába érkeztek társai, hogy berúgják az egyértelmű ziccert, ő ért először a kipattanó labdához, így a Lazio jöhetett szabadrúgással.

A Fiorentina fölénye az elszúrt lehetőség után is megmaradt, és a félidő végére góllá is érett. Ljajic a tizenhatos előterében egy remek csellel lerázta a védőjét, majd hatalmas lövéssel vette be Marchetti kapuját. (1-0)

A fordulást követően is az övé volt az első helyzet, de azért a rómaiaknak is több lehetőségük volt. Az 59. percben Mauri be is talált, de az asszisztens - tévesen - les miatt érvénytelenítette a gólt. Negyedórával később jónak tűnt a játékvezető döntése, amikor Ledesmát a második sárga lapjával leküldte.

A hajrá kezdetén aztán Hernanes is piros lapot kapott, így a Lazio már kettős emberhátrányba került. A vehemensen támadó Fiorentina ezt ki is használta, a 90. percben Toni a kapu előterében kézilabda-beálló módjára befordult, és ballal a kapu jobb oldalába lőtt. (2-0)

Ezzel a találattal tehát bebiztosította győzelmét a lilamezes együttes, és az is eldőlt, hogy a Lazio lecsúszik a dobogóról. A helyére az Inter kapaszkodik, amely második is lehet, ha a Napoli nem nyer a Chievo ellen.

Serie A
9. forduló
Bologna-Inter 1-3 (0-1)
gólszerzők: Cherubin (58.), illetve Ranocchia (27.), Milito (53.), Cambiasso (64.)
Fiorentina-Lazio 2-0 (1-0)
gólszerzők: Ljajic (45.), Toni (90.)
kiállítva: Ledesma (75.), Hernanes (82.) - mindkettő Lazio
Pescara-Atalanta 0-0
kiállítva: Peluso (47.)
Sampdoria-Cagliari 0-1 (0-0)
gólszerző: Dessena (47.)
Torino-Parma 1-3 (0-0)
gólszerzők: Basha (90+2.), illetve N. Sansone (72.), Amauri (73.), Rosi (88.)
kiállítva: G. Sansone (53.) - Torino