Premier League

Villas-Boas nem engedi, hogy Adebayor távozzon a Spurs-től

André Villas-Boas, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur menedzsere kijelentette, Emmanuel Adebayor része jövőbeli terveinek. A togói támadó még nem lépett pályára kezdőként az idei szezonban, ezért az utóbbi hetekben különböző sajtóorgánumok kilátásba helyezték távozását az észak-londoni klubtól.

Adebayor szeretné újra átélni a góllövés bizsergető érzését

Adebayor az előző szezonban 17-szer volt eredményes a Spurs színeiben, igaz, akkor még csak kölcsönben szerepelt a fővárosiaknál. Augusztusban, immár végleg elhagyta a Manchester City-t, és négyéves szerződést kötött új kenyéradójával. A 28 esztendős támadó egyelőre csak "másodhegedűs" Jermain Defoe mellett, de Villas-Boas türelemre inti tanítványát.

"Nyilvánvaló, hogy minden játékos játszani akar" - kezdte a portugál tréner a Sky Sports-nak nyilatkozva. "Jelen pillanatban egycsatáros taktikát alkalmazunk, Defoe pedig remek formában van. Azt gondolom, Ade jól teljesített azokon a mérkőzéseken, melyeken csereként állt be, és amikor két csatárral álltunk fel. Egyelőre még nem érzem kényelmesnek ez utóbbi formációt a csapat számára, de a jövőben, amikor használni fogjuk és rotálni fogom a támadókat, számítani fogok a játékára."

Újságírói kérdésre, miszerint Adebayor esetleges távozását fontolgatná a Tottenhamtől, Villas-Boas úgy reagált: "Nem hiszem, hogy a klub bárkit is elengedne".