Bajnokok Ligája

Heynckes az eredménnyel elégedett, a mutatott játékkal nem

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője fontosnak érezte, hogy ha nem is sziporkázó játékkal, de csapata kedd este 1-0-ra legyőzte a Lille-t idegenben, a Bajnokok Ligája F-csoportjában.

Miután a bajorok az előző BL-találkozójukon vereséget szenvedtek a BATE Boriszov vendégeként, Thomas Müller büntetőből szerzett találata, valamint az azzal járó győzelem különös jelentőséggel bírt számukra Franciaországban. A németek nemzetközi kupamérkőzéseken látott formája homlokegyenest különbözik a Bundesligában mutatottnál, ahol az idei szezonban még nem veszítettek pontot.

Jupp Heynckes boldog, mert csapata három pontot szerzett - Fotó: AFP

"Időnként így is tudni kell három pontot szerezni, ahog Lille-ben tettük" - mondta Heynckes a lefújás után. "Csúsztunk-másztunk a sikerért, nem játszottunk jól. De harcoltunk, és végül megnyertük a csatát. A legfontosabb, hogy ilyen körülmények között is képesek volt három pontot szerezni."

A Bayern féltávnál azonos pontszámmal áll a BATE Boriszovval és a Valenciával az F-csoportban, míg a nullpontos Lille továbbjutási esélyei minimálisra csökkentek.

"A franciák jól ellenálltak, ráadásul a hazai pálya is sokat segített nekik" - folytatta a 67 esztendős mester. "Mindent bevetettek. Kemény és nem túl látványos meccs volt, mégis elégedett vagyok."

Franck Ribéry kedd este visszatért oda, ahol kisgyerekként futballozni kezdett, a találkozó után pedig elismerte, jelenlegi csapatának játéka sok kívánnivalót hagyott maga után.

"Nem volt könnyű mérkőzés" - nyilatkozta a francia válogatott szélső. "Sokszor nem játszol jól, de ha megszerzed a három pontot, nincs probléma. Boldogok vagyunk, de a Lille elleni hazai összecsapáson jobban kell játszanunk."

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-f-csoport-2012-2013/1322532