Bajnokok Ligája

A Barca az utolsó utáni pillanatban gyűrte le a Celticet

A Barcelona 2-1-re nyert a vendég Celtic elen a Bajnokok Ligája G csoportjában. A katalánok győztes gólját Jordi Alba a 94. percben szerezte.

A Barcelonában sérültjei hiányában Tito Vilanova Javier Mascharenót és a fiatal Marc Bartrát vezényelte a védelembe, és a kezdőcsapatba került Alex Song is. A 2. percben máris ziccerbe került a hazai csapat, Iniesta passza után Sánchez jobbról a jobb alsó mellé gurított. A 17. percben bal oldali szöglet után egy szép akcióból Iniesta balról ívelt középre, Sánchez közeli fejesét reflexből védte Forster.

A 18. percben a skótok meglepték a katalánokat, Mulgrew jobb oldali szabadrúgása után Szamarasz 10 méterről fejelt, a labda Mascherano vállán megpattanva került a hálóba (0-1).

A 22. percben az új frizurával hódító Lionel Messi állt egy 23 méteres szabadrúgás mögé, veszélyesen csapódott a labda, de centikkel elkerülte a jobb felsőt. A hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteiket, sarokrúgást követően Bartra fejelt a kapu fölé, Adriano a 16-os jobb oldaláról célzott a rövid alsóra, Forster védett, Xavi kapáslövése a bal felső fölé szállt. Az utolsó percben a gránátvörös-kékek megtörték a vendégeket, Messi passzolt Iniestához, aki egy Xavival való kényszerítő után 7 méterről lőtt a bal alsóba (1-1).

A második félidőben nem változott a képlet, a Barca nyomasztó fölényben futballozott. Az 52. percben Messi 18 méterről emelt a kapu fölé, a 68. percben az argentin közelről, becsúszva kapott bele a labdába, Fraser Forster újabb bravúrt mutatott be. A 75. percben Iniesta mesterien emelt be a védők mögé Messinek, aki pár méterről fejelt, Forster lábbal tette róla, hogy ott legyen az év legnagyobb védéseit felvonultató összeállításban.

A Barca mindent megpróbált, de hiába passzolgattak, nem találtak újabb lyukat a Celtic hórihorgas védőkből álló védőfalán. A Fortuna már-már Neil Lennon fiaival volt, a 90. percben David Villa jobbról a túlsó kapufára tüzelt, de a 94. percben Jordi Alba közelről begyötörte a labdát a hálóba (2-1). A katalánok megőrizték százszázalékos mérlegüket, míg a Celticnek reális esélye az Európa Ligát erő 3. helyere van.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
G csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 2-1 (1-1)
gólszerző: Iniesta (45.), Jordi Alba (90+4.) illetve Szamarasz (18.)
 
Korábban:
Szpartak Moszkva (orosz)-Benfica (portugál) 2-1 (2-1)
gólszerző: Carioca (3.), Jardel (43.- öngól) ill. Lima (32.)