Asztalitenisz

Újabb négy játékosunk jutott főtáblára az Eb-n

Az alanyi jogon főtáblás négy játékos mellett eddig további négy magyar harcolta ki egyesben a 64-es főtáblára jutást a dániai Herningben zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A viadal honlapja szerint a nőknél Madarász Dóra és Pergel Szandra is százszázalékos teljesítménnyel, azaz három győzelemmel végzett selejtezőcsoportjának élén, s ezzel csatlakozott a már főtáblás Póta Georginához, Lovas Petrához és Tóth Krisztinához. A férfiaknál Zwickl Dániel és Kosiba Dániel is megnyerte csoportját - szintén három sikerrel -, míg Nagy Krisztián két győzelemmel és egy vereséggel második, Lakatos Tamás pedig három vereséggel negyedik lett, így utóbbi búcsúzott. Az, hogy Zwickl, Kosiba és a 64 között kezdő Pattantyús Ádám mellett Nagy is folytathatja-e a főtáblán, később dől el. A 27 csoportgyőztes mellett ugyanis a másodikak közül öt szerencsés vesztest is kisorsolnak, akik csatlakozhatnak az elitmezőnyhöz.

Este nyolc órától rendezik a párosverseny első fordulóját az Eb-n: a 32 között ott van a második kiemelt Tóth Krisztina, Póta Georgina, valamint a Lovas Petra, Pergel Szandra és a Madarász Dóra, Britt Eerland (holland), továbbá a Kosiba Dániel, Lakatos Tamás és a Pattantyús Ádám, Sas Lasan (szlovén) duó is.

Az Eb-n egyesben és párosban rendeznek küzdelmeket, az európai szövetség tavalyi döntése értelmében ugyanis csapatversenyt csak kétévente bonyolítanak le.

Asztalitenisz
az Eb további programja
később:
páros főtábla 20 ó
 
péntek:
egyes és páros főtábla 10 ó
páros negyeddöntők 20:45 ó
 
szombat:
egyes főtábla 10 ó
páros elődöntők 13:40 ó
egyes negyeddöntők 15:20 ó
női páros döntő 18:50 ó
férfi páros döntő 19:40 ó
 
vasárnap:
női egyes elődöntő 10 ó
férfi egyes elődöntő 12 ó
női egyes döntő 14:40 ó
férfi egyes döntő 15:50 ó