Serie A

Kibrusztolta az Inter a három pontot a milánói derbin

Inkább izgalmat, mint szép játékot hozott a Milan-Inter rangadó a Serie A 7. fordulójában, ahol a kék-feketék egy korai góllal, közel egy félidőn át emberhátrányban védekezve győztek.

Gyakorlatilag a mérkőzés nyitányaként megszerezte a vezetést az Inter: egy oldalsó szabadrúgásnál Samuel volt a legerőszakosabb, és befejelte a labdát a kapuba. (0-1)

Kicsivel később Milito könnyedén növelhette volna az előnyt, miután Abbiati, a Milan kapusa hatalmasat hibázva odagurította neki a labdát. Ő azonban nagyjából ugyanakkorát bakizott, addig totyogott, amíg Mexés blokkolni tudta a lövését, a felperdülő labdát pedig Abbiati kezébe bólintotta.

A Milan Montolivo távoli lövésével villant először, de sem ő, sem valamivel később Bonera nem talált kaput. El Shaarawy már igen, de ekkor Handanovic is bemutatkozott egy védéssel.

Walter Samuel szerez gólt a Milan-Inter mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A lendületes játékban némileg fölényben voltak a piros-feketék, többet jártak az Inter kapujának közelében, mint fordítva, de leginkább távoli lövéseket vagy veszélyes beadásokat tudtak csak bemutatni, igazán nagy helyzetet nem.

A szünet után Nagatomo gyorsan megkapta második - elég szigorúan megítélt - sárga lapját a "vendégcsapatból", ettől kezdve pedig eléggé egysíkúvá vált a meccs. Az Inter körömszakadtáig bekkelt, a Milan nagyon akarva, de inkább görcsösen támadott - anélkül a bizonyos kicsi plusz nélkül, ami ahhoz kellett volna, hogy feltörjék az ellenfél védelmét.

Nagyrészt továbbra is átlövésekből kísérleteztek, de azok vagy pontatlanok voltak, vagy Handanovic birkózott meg velük. A legnagyobb lehetőség talán az volt, amikor Pazzini csak centikkel maradt le a kapu torkában egy bal oldali beadásról.

A másik oldalon néhány kontratámadást láthattunk, ezekből egy alkalommal a csereként beállt Palacio szemben állt a kapuval, de gyengén lőtt, így Abbiati védeni tudott.

A Milan az egész hajrában görcsösen próbálta benyomni az Intert, de hiába, az egyenlítés nem sikerült, így nerazzurók ötödször nyertek, a rossonerók pedig negyedszer kaptak ki. Előbbiek pontszámban utolérték, de meg nem előzték a harmadik Laziót, utóbbiak maradtak a 11. helyen.

A vasárnap este másik rangadóján a Napoli Hamsík és Pandev góljaival legyőzte a csak Pinzi révén eredményes Udinesét. A déliek ezzel továbbra is tartják a lépést a pontokat tekintve az éllovas Juventusszal, a zebramezesek pedig maradtak az alsóházban.

Serie A
7. forduló
Milan-Inter 0-1 (0-1)
gólszerző: Samuel (4.)
kiállítva: Nagatomo (48.) - Inter
Napoli-Udinese 2-1 (2-1)
gólszerzők: Hamsík (30.), Pandev (45+1.), illetve Pinzi (43.)