Serie A

Agyonnyert meccsen alig bírt a Sienával a Juventus

Bár jóval fölényesebb sikert is arathatott volna, a Juventus "csak" 2-1-re győzött a Siena ellen a Serie A 7. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. A Lazio simán nyert Pescarában, a Fiorentina 1-0-ra verte a Bolognát.

A Conte-Carrera edzőpáros a belső középpálya összetételén az utóbbi egy-két hét gyakorlatától eltérve ezúttal nem választott a Juventusban a keddi BL-meccshez képest, és a Marchisio-Pirlo-Vidal hármas révén ebben a csapatrészben egyértelmű fölényben is voltak az első félidőben a vendégek. Gyakorlatilag az első helyzetükből meg is szerezték a vezetést, a 14. percben Pirlo egy szabadrúgást okosan a felugró sorfal alatt gurított el, a labda pedig a bal alsóban kötött ki. (0-1)

Kicsivel később Gioivinco kicsivel kanalazott a kapu fölé egy beadást, majd a bal oldalról nem sokkal hibázta el a jobb felsőt, és Pirlo is bemutatott egy szép szabadrúgást, amiből ezúttal a felső lécet találta el.

Clauido Marchiso örül a góljának a Siena-Juventus Serie A-mérkőzésen 2012-ben.

Eközben azonban a Sienának is volt néhány villanása, a 23. percben például Calaio a kapuval szemben érkezve alig lőtt a bal alsó mellé. A Juventus ez után is dolgoztatta Pegolo kapust, akinek Vucinic és Marchiso lövéseinél is nagyokat kellett védenie, a hazai csapat azonban kisebb meglepetésre egyenlített a szünet előtti pillanatokban. Angelo a jobb szélen szépen cselezett az alapvonal felé, középre adott, ott pedig a torinói védők őszintén meglepődtek azon, hogy jön a labda, Calaio pedig elszakadt tőlük, és a hálóba fejelt. (1-1)

A szünet után talán még nyomasztóbbá vált a címvédő fölénye a labdabirtoklást tekintve, de a korábbi nagy helyzetek inkább lehetőségekké szelídültek. Vucinic teljesen indiszponáltan játszott, Giovinco pedig hiába akart nagyon, a kulcspillanatokban nem volt elég pontos. Így is neki volt a legtöbb esélye a gólszerzésre, de előbb az egyik, majd a másik oldalon sodródott ki nagyon, így Pelogo védett, majd a védői segítették ki a félidő közepén.

A Sienának egy-egy kontrából továbbra is voltak lehetőségei, és a ritkán játszó Marronével felálló vendégvédelmen látszott egy kis zavar. A szerencse azonban velük volt, így Rosina egy jó próbálkozásánál menteni tudtak, később a kopasz csatár fejjel nem találta el a labdát, majd Calaio sem tudott másodszor eredményes lenni.

Már-már úgy tűnt, hogy a hazaiak kihúzzák döntetlennel - Carrera egy már kétségbeesettnek látszó cserével küldte be a középhátvéd Marrone helyett a csatár Quagliarellát -, de végül Marchisio megszerezte a Juventus győztes gólját. Giovinco bal oldali beadásánál Chiellini elől röviden szabadítottak fel a védők, a középpályás pedig bevágta a labdát a kapu bal oldalába. (1-2)

A maradék játékidőben újabb fordulat már nem jött - bár Rosinának egy lehetősége még volt az egyenlítésre -, így a Juventus marad a tabella élén, ha a Napoli nem veri meg nagyon nagy különbséggel az Udinesét a forduló egyik esti rangadóján. A Siena - hatpontos levonása miatt - továbbra is két egységgel áll, és mivel a Cagliari nyert a Torino ellen, az utolsó helyre került.

A Lazio már az első félidőben eldöntötte a Pescara elleni meccsét, 3-0-ra nyert, a Catania hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Parmát, a Fiorentina 1-0-ra verte a Bolognát.

Serie A
7. forduló
Catania-Parma 2-0 (1-0)
gólszerzők: A. Gómez (2.), Bergessio (80.)
kiállítva: Benalouane (69.) - Parma
Fiorentina-Bologna 1-0 (1-0)
gólszerző: Jovetic (7.)
Pescara-Lazio 0-3 (0-3)
gólszerzők: Hernanes (5.), Klose (25., 36.)
Siena-Juventus 1-2 (1-1)
gólszerzők: Calaió (45+2.), illetve Pirlo (14.), Marchisio (85.)
Torino-Cagliari 0-1 (0-0)
gólszerző: Nené (74. - büntetőből)