Bundesliga

Ribéry duplázott, Szalai és Stieber kezdett

Továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát a Bayern München, amely 2-0-ra verte otthon a Hoffenheimet a német labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Szalai Ádám a Mainzban, Stieber Zoltán pedig a Greuther Fürthben kezdett.

Bayern München-Hoffenheim

A mezőny egyetlen hibátlan alakulata, a Bayern München a Hoffenheimet fogadta. A bajor csapat a 19. percben újabb lépést tett makulátlan mérlege megőrzéséért, Ribéry balról, éles szögből, a kapus lábai között talált a hálóba (1-0). A szünet után három perccel ismét a franciát ünnepelték, ezúttal 11 méterről, félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (2-0). A Bayern magabiztos sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét a Bundesligában - nem mellesleg kárpótolta szurkolóit a BATE Boriszov otthonában elszenvedett Bajnokok Ligája-zakó miatt. A müncheni együttes ezzel a Bundesliga ötvenéves történetében az első olyan csapat lett, amely két alkalommal is hét győzelemmel rajtolt a bajnokságban: a Bayern korábban az 1995/96-os idényt kezdte ugyanígy. A bajor gárda mellett az 1. FC Kaiserslautern (2001/02) és az FSV Mainz 05 (2010/11) mondhatja el magáról, hogy volt olyan idény, amikor hét sikerrel rajtolt. Érdekesség, hogy ezekben a szezonokban végül mindig a Borussia Dortmund lett a bajnok.


 

Ribéry

Schalke-Wolfsburg

Gelsenkirchenben próbált javítani siralmas helyzetén a forduló előtt kieső helyen álló Wolfsburg, de a 33. percben tovább romlott pozíciója, a Schalke Farfán csukafejesével megszerezte a vezetést (1-0). A szünet után azonnal növelte előnyét a hazai gárda, Holtby labdájával Afellay ugrott ki és balról, kilenc méterről a hosszú sarokba gurított (2-0). Az 58. percben Neustadter lőtte a harmadik Schalke-gólt, egy szöglet után rosszul helyezkedtek a vendégvédők és öt méterről a jobb sarokba gurított (3-0). A Schalke ezzel a sikerrel ideiglenesen feljött a harmadik helyre, a Wolfsburg 17. maradt.

Freiburg-Nürnberg

Mindkét csapat három nyeretlen meccsel a háta mögött érkezett a párharchoz és a 36. percben a Freiburg került előnybe. Schmid jobbról tekert középre, Jendrisek balról vissza fejelte a labdát, Makiadi pedig egy lépésről a hálóba bólintotta (1-0). A 90. percben Caligurit buktatták a 16-oson belül, a 11-est a sértett félmagasan a kapu bal oldalába vágta (2-0). A ráadásban a csereként beállt Terrazzino egy látványos labdaátvételt követően 17 méterről bombagólt szerzett (3-0). Freiburg második sikerét aratta, a Nürnberg negyedszer bukott.

Mainz-Düsseldorf

A Mainz Szalai Ádámmal a kezdőcsapatában fogadta a Düsseldorfot. A 78. percben emberhátrányba került a vendégcsapat, egy szabálytalanságot követően Oliver Fink második sárga lappal befejezte a meccset. Hat perccel később büntetett a Mainz, Ivanschitz balról lőtt be szögletet, Noveski megelőzte a kivetődő kapust és négy méterről a rövid sarokba csúsztatott (1-0). Szalai végig a pályán volt, az újonc Düsseldorf először bukott.

Greuther Fürth-Hamburg

A szezon során először kapott helyet a Greuther Fürth kezdő 11-ében Stieber Zoltán, aki eddig csupán 21 percet játszott. A 17. percben a Hamburg került előnybe, Son a félpályánál egy megkerülős csellel becsapta védőjét, kapura tört és hosszú vágta után jobbról, 15 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt (0-1). Nem változott az eredmény, ezzel a Greuther Fürth továbbra is sereghajtó, a HSV tizedik pontját jegyezte, Stieber a lefújásig szerepet kapott.

Bundesliga
7. forduló
Bayern München-Hoffenheim 2-0 (1-0)
Gól: Ribéry (19., 48.)
 
Schalke-Wolfsburg 3-0 (1-0)
Gól: Farfán (33.), Afellay (47.), Neustadter (58.)
 
Freiburg-Nürnberg 3-0 (1-0)
Gól: Makiadi (36.), Caligiuri (90.), Terrazzino (92.)
 
Mainz-Düsseldorf 1-0 (0-0)
Gól: Noveski (85.)
Kiállítva: Fink (78.)
 
Greuther Fürth-Hamburg 0-1 (0-1)
Gól: Son (17.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1239521