Bajnokok Ligája

A PSG nem úszta meg Portóban, a Kijev nyerte a Dinamók rangadóját

A Porto végig nagy fölényben játszva, de végül csak nehezen győzte le a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája A csoportjában. A Dinamo Kijev jóval gyorsabban eldöntötte a Dinamo Zagreb elleni mérkőzését.

Porto - Paris Saint-Germain

Bármennyire is bevásárolt és a francia bajnokságban egyre jobban játszik a PSG, a sokkal egységesebbnek és kiforrottabbnak tűnő Porto kezdte jobban az A csoport egyik legjobban várt meccsét. James Rodríguez kísérleténél már a 3. percben védenie kellett Sirigunak, de Moutinho is veszélyesen próbálkozott, míg a párizsiak sokáig csak Ibrahimovic pontatlan fejesét tudták felmutatni.

Később sem sokat változott a játék képe, a portugálok gyorsan és jól játszottak, míg a vendégek támadójátéka nagyrészt azon múlott, hogy Ibrahimovic meg tudta-e tartani a labdát egyedül a védők között. Ő ebben természetesen nem olyan rossz, de nagy helyzeteket így sem tudott kialakítani, inkább szögleteket, szabadrúgásokat harcolt ki.

Sirigunak eközben bőven akadt dolga, a legnagyobbat James Rodríguez 28. percben érkező próbálkozásánál kellett védenie.

James Rodríguez örül a Porto - Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerzett góljának 2012-ben.

A szünet után jobban kezdett a francia csapat - legalábbis önmagához képest -, de Nené és a szöglethez előrehúzódó Thiago Silva sem találta el a hazaiak kapuját.

A másik oldalon eközben ismét Rodríguez villant, aki nem tévedett egy szép, fordulatból leadott lövéssel, majd a 60. percben egy nagy védelmi hiba után Varela került óriási ziccerbe, de el tudta találni a vendégek hálóőrét, így továbbra sem született gól.

Ezt követően inkább a mezőnyharc dominált, majd Lavezzi beállítása hozott egy kis lendületet a vendégek játékába, de ő is csak néhány elfutással és egy pontosan középre tartó lövéssel jelentkezett.

Erre a szintén csereként beállt Atsu két éles szögből leadott veszélyes kísérlettel válaszolt, de Sirigu mindkétszer jó helyen volt.

Lavezzit mindössze hét percnyi játék után lecserélte Carlo Ancelotti, amiben talán volt némi szerepe annak, hogy az argentin sérült volt, de most jónak tűnt a mozgása, így lehet, hogy inkább az olasz mester látott tőle valami olyat, ami nem tetszett neki.

Vele vagy nélküle, végül nem úszta meg kapott gól nélkül a meccset a PSG. A 83. percben egy balról érkező labda egy fejről átkerült James Rodríguez elé a jobb oldalra, ő pedig szépen, bal belsővel tekert a hosszúba. (1-0)

A hajrában a hazaiaknak már csak az volt a céljuk, hogy megőrizzék az előnyüket, és teljesen átadták a területet. A párizsiak viszont hiába kapták meg a lehetőséget a szabadabb játékra, nem tudtak élni vele, így vereséget szenvedtek. A Porto két forduló után 6 ponttal vezeti az A csoportot.

Dinamo Kijev-Dinamo Zagreb

A szláv csapatok rangadóján a kijeviek már a 3. percben vezetést szereztek, Vukojevic oldalsó szabadrúgására Guszev érkezett remekül középen, és be is fejelte a labdát Kelava kapujába. (1-0)

A gyors gól meg is adta a meccs alaphangját, az ukránok fölényét hozta az első félidő, de sok helyzet azért nem volt egyik oldalon sem. A vendégek védelme aztán a 33. percben újabb találathoz segítette a hazaiakat. Kelava rosszul szabadított fel, Guszevet találta meg a saját térfelén, a szélső beadásából pedig Pivaric kotorta a saját kapujába a játékszert. (2-0)

A második félidőben jóval több volt a lehetőség, de szinte mind a Kijev előtt, amely azonban egyet sem tudott ezek közül kihasználni, de így is magabiztos siker aratott, és utolérte a csoportban a Paris Saint-Germaint.

Bajnokok Ligája
A csoport
Dinamo Kijev (ukrán)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (2-0)
gólszerzők: Guszev (3.), Pivaric (33. - öngól)
FC Porto (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (0-0)
gólszerzők: J. Rodríguez (83.)