NB I visszatekintő

Pengeváltás után tűzszünet Újpesten

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga. Összeállításunkban a kilencedik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Egyet akarnak, csak más megközelítésből

Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Valami hasonló gondolat fordulhatott meg Jos Daerden fejében, amikor a múlt héten Kazincbarcika és Budapest között az egyik benzinkútnál az újpesti szurkolók elbeszélgettek a játékosokkal. A kényszerpihenőt nem a fáradtság indokolta, a feszült hangulatú eszmecsere oka a néhány órával korábbi vereség, az ezzel járó kupabúcsú volt. Az edző eleinte a háttérből figyelt, majd miután neki is feltettek néhány kérdést, azzal zárta le az összejövetelt, hogy kizárólag neki van joga felelősségre vonni a csapatot. Ebben tökéletesen igaza van. Bár a miénknél fejlettebb futballkultúrákban is megtörténik olykor, hogy az ultrák a verbális terrort alkalmazzák, minősített esetben akár a tettlegességtől sem riadnak vissza. Laczkó Zsolt és Koman Vladimir tudna erről bővebben mesélni, ők alig egy esztendeje szenvedő alanyai voltak a Sampdoria-drukkerek támadásának, de például Tököli Attila is hasonló incidens miatt hagyta ott korábban a Ferencvárost.

Hál Istennek nem jellemző az effajta megfélemlítés, a buszmegállítás is kezd kimenni a divatból, így aztán az újpestiek akciója nem nevezhető hétköznapinak, még akkor sem, ha az szerdán történt. Daerden sem tulajdonított különösebb jelentőséget az ügynek, legalább is ezt sejteti a vasárnapi bajnokit megelőző nyilatkozatának egyik mondata, miszerint három pontért utaznak Pécsre, de a győzelem nem élet-halál kérdése. Nincs semmi baj ezzel a kijelentéssel, mindig vannak nyertesek meg vesztesek, ha az utóbbiak rendre megsemmisülnének, maga a sport is megszűnne. A szurkolók, azoknak is a kemény magja azonban nem ennyire filozofikus alkat, pláne nem akkor, ha csapata tavaly minden idők leggyengébb szezonját futotta, most meg képtelen volt túljutni azon a Kazincbarcikán, amelyik az utolsó előtti helyen szerénykedik a másodosztályban.

Üzenet az edzőnek (1): ,,Nekünk ez élet vagy halál. Ha neked nem, akkor húzz el innen!"

Daerden szavai tehát ebben a helyzetben nemhogy megnyugtatták volna, ellenkezőleg, kifejezetten irritálták a drukkereket, akik még a baranyai túra előtt drapériára festették véleményüket. De nem ám csak úgy első felindulásból, magyarosan, arra is gondoltak, hogy a válaszokat a címzett is értse, ezért aztán a Megyeri úti ,,hivatalos nyelvhez", a flamandhoz folyamodtak, csak hogy a belgák is képben legyenek. Nem tudom, a tiltakozás eme szolidabb formája mennyire érintette meg Daerdent (a meccs utáni nyilatkozata szerint hatással volt rá), a játékosokból azonban láthatóan plusz energiát szabadított fel, amit ezúttal a futballra fordítottak, és egy év után először sikerült nyerniük vendégként. Naivitás lenne persze azt hinni, hogy a kazinbarcikai bukást követő fejtágításnak köszönhető az Újpest talpra állása, netán a mecseki molinókon olvasható üzenet generálta a győztes taktikát, hiszen semmi biztosíték nincs arra, hogy a jövőben nem ismétlődik meg a buszos eset. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a pengeváltással a csörte is befejeződött, holnaptól mindenki azzal foglalkozik, ami a dolga, az egyik fél szurkol, a másik futballozik, a kettőből kijön az egész, így lesz kerek a történet.

Üzenet az edzőnek (2): ,,A futball szurkolók nélkül értéktelen. Szóval tiszteld őket is!"

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy az újpesti ultrák ezentúl szájzárral és angyali mosollyal, flamand-magyar szótárral a kezükben látogatják a meccseket, hiszen a csapatnak bőven van még restanciája velük szemben. Ami pedig a belgákhoz fűződő, barátinak jó indulattal sem nevezhető kapcsolatukat illeti... Csereüdülés és családlátogatás nyilván nem jöhet szóba, azt azonban nem kellene elfelejteni, hogy ha egy esztendeje Roderick Duchatelet - kalandvágyból, hobbiból, üzleti megfontolásból, tök mindegy - nem vág bele a ,,Megyeri-kalandba", akkor minden bizonnyal ma sem buszmegállításról, sem számonkérésről, sem drapériákról nem beszélhetnénk, de talán csapatról is csak nagy vonalakban. Az élet-halál kérdése esetleg téma lehetne, leginkább abban a szövegkörnyezetben, hogy milyen lesz az élet a halál után. A belgákat nem kell szeretni, az eddigi (szakmai) tevékenységüket nem kell túlértékelni, arról viszont - pláne most, az érkezésük évfordulóján - szűk körben, akár a tudtuk nélkül is, meg lehetne emlékezni, hogy megmentették a klubot a csődtől. Erre persze lehet az a válasz, hogy ha ők nem, lett volna más. Lehet, de ha felidézzük az akkori állapotokat, a létbizonytalanságot, a kaotikus helyzetet, közel sem biztos, hogy idejében jött volna a segítség.

Nem a legjobb példa, de a Vasas vesztét is a tulajdonosváltás(ok) csúszása okozta, hiába volt meg a végén a pénz és a koncepció, a szakmai előrelépéshez kevésnek bizonyult a bajnokságból hátralévő néhány forduló. De mondhatnék egy ellentétes példát is, ami ráadásul hajaz az újpesti történetre. Győrben évek óta tele a kassza, felépítettek egy modern stadiont, egy európai szinten is működő klubmodellt, bő és minőségi a keret, van cél és elképzelés, csak az eredmények - bajnoki cím, kupagyőzelem, tartós nemzetközi szereplés - hiányoznak. Az okok sokrétűek, ne firtassuk, ki, mikor, miben hibázott, mint ahogy az ETO-nál sem a múlttal foglalkoznak. Sőt, a jelennel sem nagyon. Legalább is azzal a részével nem, ami néhány hete még a ,,Pintér takarodj!" rigmusban sűrűsödött össze, hiába nyert a csapat, egy szűk, ugyanakkor az átlagnézőszámhoz képest jelentős csoport már-már kiutálta a városból az edzőt meg jó néhány játékost. Hogy hol tart most a gárda, ahhoz elég megnézni egy-egy meccsét, kicsit elmélyedni a taktikában, de aki ennek sem hisz, az vessen egy pillantást a tabellára és a góllövőlistára. Ha nagyon leegyszerűsítem a dolgot, mindehhez nem kellett más, mint türelem. Ami ugye az újpesti ultráknál a kazincbarcikai vereség után elfogyott.

Nem egyszerű, de valahogy pótolni kellene. Talán megérné félretenni a sérelmeket, és nem azzal foglalkozni, hogy ki a nyúl, ki a vadász és ki viszi a puskát. Az ugyanis bármikor elsülhet - visszafelé is...

OTP Bank Liga 2012-2013
A 9. forduló eredményei
GYŐRI ETO-LOMBARD PÁPA 6-0 (3-0)
ETO Park, 3000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Albert István)
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Svec, Lipták,  Völgyi – Kronaveter, Pátkai, Kamber – Koltai (Nicorec, 76.), Strestík (Alekszidze, 60.), Varga R. (Andrics, 65.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Pilibaitis, Andrics, Nicorec, Tokody, Alekszidze, Dudás.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero (Németh M., 62.), Tóth G. (Horváth L., 56.), Sekour, Tóth B. – Seye (Cekulajevs, 68.), Marics. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. Cserepad: Markek, Balogh B., Horváth L., Németh M., Arszics, Cekulajevs, Király.
Gólszerző: Kronaveter (15., 85.), Varga R. (33., 38., 61.), Koltai (56.)
Sárga lap: Völgyi (32.), Alekszidze (66.), ill. Tóth G. (18.), Présinger (69.), Tóth B. (79.)
 
MTK BUDAPEST-FGSZ SIÓFOK 1-1 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 600 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kispál Róbert, Bozó Zoltán)
MTK: Hegedűs – Wolfe, Vukmir, Kelemen,  Hidvégi – Nikházi, Kanta J., Zsidai – Könyves (Pál A., 66.), Tischler, Csiki (Balajti, 76.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Ladányi, Pölöskei Zs., Poór,  Rácz, Balajti, Pál A.
Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Deák, Fodor M., Fejes – Pál Sz., Horváth B. (Melczer V., 67.), Kecskés, Kiss M., Gál (Nyári, 90.) – Zamostny (Molnár M., 89.). Vezetőedző: Horváth Károly. Cserepad: Heinrich, Fehér Zs., Csokics, Melczer V., Nyári, Sipos N., Molnár M.
Gólszerző: Kanta J. (81.), ill. Kiss M. (58.)
Sárga lap: Nikházi (81.), ill. Deák (39.), Gál (69.), Mogyorósi (77.), Pál Sz. (81.)
 
KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO-BUDAPEST HONVÉD 2-1 (2-1)
Kecskemét, 2000 néző. Vezette: Veizer Roland (L. Tóth Lajos, Kiss Zoltán)
KTE: Borszéki – Koszó, Vaskó, Balogh B., Mohl (Forró, 54.) – Litsingi (Patvaros, 87.), Sós, Szavics, Pekár  – Burgos (Balázs Zs., 70.), Jorginho. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Verebélyi, Bertus, Póti, Forró, Patvaros, Balázs Zs., Tarabai.
Honvéd: Kemenes – Zsivanovics, Ignjatovics, Debreceni, Baráth – Diaby, Hidi (Odia, 66.), Ivancsics, Vécsei, (Vernes, 51.), Diarra – Délczeg (Faggyas, 82.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Szemerédi, Tandia,  Odia, Ikenne-King, Varga M., Faggyas, Vernes.
Gólszerző: Litsingi (3., 30.), ill. Délczeg (28)
Sárga lap: Koszó (73), ill. Vécsei (8.), Ignjatovics (13.), Délczeg (81.)
 
DEBRECENI VSC-TEVA-SZOMBATHELYI HALADÁS 2-0 (1-0)
Debrecen, 4000 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Márkus Tamás)
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros, Szűcs I. (Spitzmüller, 78.), Korhut – Rezes (Dombi, 67.), Varga J., Szakály P., Bódi – Coulibaly (Kulcsár T., 61.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Bernáth, Dombi, Spitzmüller, Lucas, Kulcsár T., Pölöskey P.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Búrány – Nagy I G., Iszlai, Rajos (Jagodics, 77.), Halmosi – Kenesei (Devecseri, 71.), Andorka (Ugrai, 46.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Devecseri, Korolovszky, Jagodics, Nagy D., Ugrai.
Gólszerző: Rezes (38.), Kulcsár T. (80.)
Sárga lap: Korhut (52.), ill. Rajos (17.), Fehér Z. (49.), Halmosi (74.), Nagy I G. (83.), Devecseri (85.)
Piros lap: Fehér Z. (73., második sárga lap)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-EGRI FC 0-0
Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Fábián Mihály (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László)
Kaposvár: Hajdúch – Pavlovics (Haruna, 74.), Hegedűs D., Bank, Jánvári – Bőle (Kovács O., 16.), Safarics, Pedro, Balázs B. – Vrucina, Oláh. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Horváth L., Zámbó, Thian, Kovács O., Diallo, Haruna, Kovacsevics.
Eger: Brljak – Balog Zs., Knakal, Kovács G., Piller (Pisanjuk, 76.) – Dobrics, Pavicsevics, Németh N., Stanislaw – Vujovics (Farkas Á., 87.), Pavlov (Kabele, 56.). Vezetőedző: Simon Antal. Cserepad: Sztankó, Mecsinovics, Albert, Farkas Á., Kabele, Pisanjuk, Tchami.
Sárga lap: Safarics (33.), ill. Vujovics (49.), Dobrics (75.)
Piros lap: Vrucina (44.)
 
MVM PAKS-VIDEOTON 1-1 (1-0)
Paks, 2000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Paks: Csernyánszki – Heffler T.., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha, Sipeki, Bori – Lázok (Báló, 73.), Tököli (Simon A., 61.), Vayer (Heffler N., 81.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Pokorni, Zsók, Báló, Eppel, Heffler N., Sifter, Simon A.
Videoton: M. Bozsovics – Szolnoki, Vinícius, Kaká, Stopira – Gyurcsó, Renato Neto (Mitrovics, 46.), Sándor Gy., Tóth B. (Kovács I., 60.), Walter Lee (Oliveira, 78.) – Nikolics N. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, H. Sánchez, Oliveira, Caneira, Kovács I., Mitrovics, Paraiba.
Gólszerző: Tököli (8.), ill. Kovács I. (76.)
Sárga lap: Fiola (71.), Báló (79.), Heffler N. (90.), ill. Oliveira (88.)
Piros lap: Fiola (89., második sárga lap)
 
FERENCVÁROS-DIÓSGYŐRI VTK 2-0 (0-0)
Albert Stadion, 5000 néző. Vezette: Becséri Dániel (Kelemen Attila, Varga Gábor)
FTC: Jova – Alempijevics, Besics, Klein, Sváb – Hakola (Perics, 4.), Gyömbér (Csukics, 73.), Böde, Józsi, Orosz (Jenner, 67.) – Somalia. Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Ranilovics, Grúz, Otten, Ionescu, Csukics, Jenner, Perics.
DVTK: Ribánszki – Gohér, Hanek, Rakovics, Vági – Gosztonyi (Seydi, 61.), Takács P., Elek Á., Fernando (Jeff Silva, 78.) – Bacsa, Tisza (Csirszki, 87.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Tajti, Jeff Silva, Nagy T., Vadász, Bogáti, Csirszki, Seydi.
Gólszerző: Böde (71.), Perics (90.)
Sárga lap: Gohér (59.), Perics (87.), ill. Gosztonyi (7.), Bacsa (12.), Takács P. (27.), Vági (65.), Gohér (70.),
Piros lap: Vági (83., második sárga lap)
 
PMFC-MATIAS-ÚJPEST FC 1-3 (1-2)
Pécs, 3000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Farkas Balázs, Horváth Róbert)
PMFC: Dibusz – Bodnár (Zeljkovics, 46.), Causic, Krejci, Panikvar - Horváth A. (Nagy O., 46.), Akassou, Wittrédi (Ceolin, 73.), Uzoma - Bajzát, Grumics. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Fodor, Lantos, Nagy O., Sztojmirovics, Ceolin, Zeljkovics.
Újpest: Balajcza – Vermes, Aarab, Antón, Iandoli – Simon K. (Remili, 82.), Christ, Szélesi, Vasziljevics, Balogh B. (Sztaniszavljevics, 74.) – Kabát (Zarisz, 87.). Vezetőedző: Jos Daerden. Cserepad: Horváth T., Zarisz, Pollák, Litauszki, Proesmans, Sztaniszavljevics, Remili.
Gólszerző: Grumics (5.), ill. Simon K. (6.), Kabát (43.), Vasziljevics (72.)
Sárga lap: Akassou (59.), ill. Antón (85.), Sztaniszavljevics (90.)
MESTERI MONDATOK
A 9. forduló után
Pintér Attila (Győr): ,,Most kell szerénynek maradnunk, de nem szabad elvenni a játékosoktól, hogy ezzel a sikerrel dicsőséget szereztek a klubnak és örömet a szurkolóknak."
Zsivoczky Gyula (Pápa): ,,Biztos, hogy lesznek következményei ennek a mérkőzésnek, mindenekelőtt szeretnék bocsánatot kérni a pápai drukkerektől a mai kilencven percért."
Garami József (MTK): ,,Könnyű meccset eddig sem játszottunk, és ez így lesz az egész évben."
Artner Tamás (Haladás): ,,Vissza kell majd néznem a két meg nem adott gólunkat, hogy valóban les volt-e, nem a játékvezetőt akarom ezzel bírálni, csupán hogy megnyugtassam a lelkemet."
Tomiszlav Szivics (Paks): ,,Előre elnézést kérek azért, amit most mondok, megcsináltunk egy statisztikát Kecskeméten, ötvenhétszer fordult elő, hogy akit becseréltem, az gólt lőtt, erre tényleg rá tudok érezni valahogy."
Prukner László (Kaposvár): ,,Sajnos, ez nem sikerült. Hetek óta úgy érzem egyébként, hogy nem mindenhol vagyunk egyenlő mércével mérve, és ez már a második hazai mérkőzésünk, amit emberhátrányban kell, hogy befejezzünk. Biztos, hogy nem volt mind jogtalan, de azért ha csinálnék egy videóösszeállítást a kérdéses esetekről, akkor lehet, hogy megdöbbentő dolgok jönnének ki belőle."
Simon Antal (Eger): ,,A futball az a játék, ahol el lehet tüntetni az emberhátrányt."
Sisa Tibor (Diósgyőr): ,,Néha volt egy kicsit olyan érzésünk, mintha az ellenfélnél többen lettek volna, de úgy gondolom, hogy mivel kettőt rúgott az ellenfél, mi nem rúgtunk gólt, ezért nincs miről beszélni."
Horváth Ferenc (Kecskemét): ,,Kicsit olyan volt ez a mérkőzés, mint a hálószobánkban az ágy. Nyekereg-nyikorog, de mindig büszke vagyok, amikor ránézek."
(Forrás: Sport TV, Hathárom TV, eto.hu, rakoczifc.hu, kecskemetite.hu)
OTP Bank Liga 2012-2013
A bajnokság állása
  1. Győri ETO FC 9 7 1 1 23-9 +14 22
  2. Debreceni VSC-Teva 9 6 1 2 16-7 +9 19
  3. MTK Budapest 9 5 3 1 14-8 +6 18
  4. Budapest Honvéd 9 5 1 3 17-15 +2 16
  5. Videoton FC 9 4 3 2 10-7 +3 15
  6. Diósgyőri VTK 9 4 2 3 7-9 -2 14
  7. Ferencváros 9 3 4 2 12-9 +3 13
  8. Újpest FC 9 3 3 3 11-10 +1 12
  9. Szombathelyi Haladás 9 3 2 4 14-11 +3 11
10. MVM Paks 9 2 4 3 14-13 +1 10
11. Pécsi MFC-Matias 9 2 3 4 9-12 -3 9
12. Egri FC 9 2 3 4 8-13 -5 9
13. Kaposvári Rákóczi 9 2 3 4 9-15 -6 9
14. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 9 2 2 5 10-16 -6 8
15. Lombard Pápa 9 2 2 5 8-17 -9 8
16. FGSZ Siófok 9 0 3 6 7-18 -11 3
OTP Bank Liga 2012-2013
A góllövőlista állása
7 gólos: KOLTAI TAMÁS (Győr)
6 gólos: SIMON ATTILA (Paks), VARGA ROLAND (Győr)
5 gólos: ADAMO COULIBALY (Debrecen), DÉLCZEG GERGELY (Honvéd)
4 gólos: Kabát Péter (Újpest), Kenesei Krisztián (Haladás), Rok Kronaveter (Győr), Francis Litsingi (Kecskemét), Németh Norbert (Eger), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Tischler Patrik (MTK)
3 gólos: Andorka Péter (Haladás), Iszlai Bence (Haladás), Djordje Kamber (Győr), Kanta József (MTK), Kulcsár Tamás (Debrecen)
2 gólos: Bacsa Patrik (Diósgyőr), Böde Dániel (Ferencváros), Souleymane Diaby (Honvéd), Fernando (Diósgyőr), Miroszlav Grumics (PMFC), Gyurcsó Ádám (Videoton), Halmosi Péter (Haladás), Jammeh Haruna (Kaposvár), Jorginho (Kecskemét), Józsi György (Ferencváros), Könyves Norbert (MTK), Jiri Krejci (PMFC), Goran Marics (Pápa), Maróti Béla (Pápa), Nikolics Nemanja (Videoton), Pál Szabolcs (Siófok), Milan Perics (Ferencváros), Radó András (Haladás), L'Imam Seydi (Diósgyőr), Mouhamadou Seye (Pápa), Sós Márkó (Kecskemét), Szakály Péter (Debrecen), Torghelle Sándor (Videoton), Dusan Vasziljevics (Újpest), Vernes Richárd (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Wittrédi Dávid (PMFC), Zámbó Bence (Kaposvár), Boris Zsivanovics (Honvéd)
1 gólos: Aleksandar Alempijevics (Ferencváros), Nemanja Andrics (Győr), Bajzát Péter (PMFC), Balázs Benjámin (Kaposvár), Balázs Zsolt (Kecskemét), Joze Benko (Pápa), Csiki Norbert (MTK), Vladan Csukics (Ferencváros), Jusuf Dajics (Siófok), Drissa Diarra (Honvéd), Mihai Dina (Győr), Szasa Dobrics (Eger), Éger László (Paks), Haraszti Zsolt (Videoton), Heffler Norbert (Paks), Hídvégi Sándor (MTK), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Ivancsics Gellért (Honvéd), Marshal Johnson (Honvéd), Kiss Máté (Siófok), Kiss Tamás (Paks), Martin Klein (Ferencváros), Koós Gábor (Eger), Kovács István (Videoton), Lázok János (Paks), Jose Luque (Diósgyőr), Máté János (Ferencváros), Nikola Mitrovics (Videoton), Nikházi Márk (MTK), Nyári Tibor (Siófok), Solomon Okoronkwo (PMFC), Oláh Lóránt (Kaposvár), Filipe Oliveira (Videoton), Orosz Márk (Ferencváros), Dusan Pavlov (Eger), Igor Pisanjuk (Eger), Remili Mohamed (Újpest), Rezes László (Debrecen), Youssef Sekour (Pápa), Simon Krisztián (Újpest), Sipeki István (Paks), Sipos Norbert (Siófok), Somalia (Ferencváros), Marek Strestik (Győr), Szűcs István (Debrecen), Christian Tchami (Honvéd), Bavon Tshibuabua (Újpest), Tököli Attila (Paks), Vaskó Tamás (Kecskemét), Vayer Gábor (Paks), Vécsei Bálint (Honvéd), Vermes Krisztián (Újpest), Waltner Róbert (Kaposvár), Rafe Wolfe (MTK), Zamostny Balázs (Siófok), Yadin Zaris (Újpest), Zoran Zeljkovics (PMFC)
Öngól: Alessandro Iandoli (Újpest), Rajos Gábor (Haladás)
OTP Bank Liga 2012-2013
A 10. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2012.10.05., péntek Budapest Honvéd-Pécsi MFC-Matias 17.00
2012.10.05., péntek Diósgyőri VTK-MTK Budapest 19.00
2012.10.06., szombat Újpest FC-Lombard Pápa 14.00
2012.10.06., szombat Egri FC-Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 16.00
2012.10.06., szombat MVM Paks-Győri ETO 16.00
2012.10.06., szombat Szombathelyi Haladás-Kaposvári Rákóczi 18.30
2012.10.07., vasárnap Videoton FC-Ferencváros 16.30
2012.10.07., vasárnap FGSZ Siófok-Debreceni VSC-Teva 18.30