Serie A

Nehézkesen, de tovább nyújtotta Tőzsérék ellen nagy sorozatát a Juventus

Hátrányból fordítva nyert a Juventus a Genoa otthonában a Serie A 3. fordulójában vasárnap délután, ahogy a Bologna is hasonló módon vitte el a három pontot a római Olimpiai Stadionból.

Genoa-Juventus

A címvédő  kispadról eltiltott vezetőedzője, Antonio Conte úgy döntött, hogy a szerdai, Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyitány miatt egy kicsit spórol csapata erejével, és az alapemberek közül Vucinicet, Vidalt és Lichtsteinert is kihagyta (a Genoában Tőzsér Dániel a padon ült).

Ez a támadó- és a védőjátékban is éreztette hatását, a Genoa tizenhatosának előterében ugyanis lassan járt a labda, nem voltak magabiztosak a vendégek, és többször veszélyes módon el is vesztették a játékszert. Ciro Immobile a saját térfeléről indulva már a 9. percben rávezethette Buffonra a labdát, de egyszerűen elszórakozta az óriási ziccert, a kapu mellé pöccintett.

A 18. percben már pontosabb volt, nem túl erős, de pontos lövéssel találta el a jobb alsó sarkot, a Juventus hálóőre pedig nem tudott menteni. (1-0)

A folytatásban is a vendégeknél volt többet a labda, de a hazaiak szerezhettek volna újabb gólt, amikor az előző idényt a Juventusban töltő Borriello került ziccerbe, a védők azonban menteni tudtak előle.

Sebastian Giovinco küzd a Genoa-Juventus mérkőzésen a Serie A 3. forduójában 2012-ben.

A második félidő elején a Zebrák több lövésre vállalkoztak, veszélyesebbnek is tűnt a játékuk, de hátul továbbra is bizonytalanok voltak, a Genoának is volt helyzete. Kapufáig is eljutottak, a 61. percben pedig Buffonnak kellett óriásit mentenie lábbal. Az ellentámadásból viszont megszületett az egyenlítő gól, a csereként beállt Vucinic a jobb oldalról passzolt a nagyot küzdő Giaccherini elé, aki a tizenhatosról belsőzött a kapu bal oldalába. (1-1)

Ekkor már a nyáron az Udinesétől érkezett Kwadwo Asamoah is a pályán volt, aki összehozott egy véleményes tizenegyest a bal oldalon a 77. percben, amit Vucinic magabiztosan belőtt. (1-2)

A ghánai játékos a hajrában maga is eredményes volt, épp Vucinic keresztpasszára érkezett remekül a Genoa kapuja elé, így már-már fölényessé tette a Juventus győzelmét. (1-3)

Tőzsér Dániel nem került pályára a mérkőzésen, amely tehát a Genoa második vereségét hozta a harmadik fordulóban. A torinóiak ugyanakkor harmadszor is nyerni tudtak, így tovább nyújtották a 2010-11-es idény végén kezdődött bajnoki veretlenségi sorozatukat.

Roma-Bologna

A Farkasok gyors góllal nyitották a meccset, Florenzi már a 6. percben eredményes volt (1-0), az első negyedóra végén pedig Lamela szép lapos lövése talált utat a Bologna kapujába. (2-0)

Azonban ahogy azt korábbi tippünkben feltételeztük, a fővárosiak évek óta önveszélyes védelme ezúttal sem hozta kapott gól nélkül a meccset, sőt egy perc alatt kétszer kellett Stekelenburgnak kiszednie a labdát a hálójából. Előbb Gilardino fejelt szépen a bal oldalról a hosszúba (2-1), majd a középkezdés után szinte azonnal Diamanti kapta meg a játékszert a tizenhatoson belül a bal oldalon, ő pedig lábbal volt nagyon pontos. (2-2)

A hazaiak ugyan némi fölényben játszottak a hajrában, de a hosszabbítás első pillanataiban a hátsó alakzatuk "nagyot" alkotott, egy lapos keresztlabdánál Burdisso és Stekelenburg ugyanis összecsúsztak, Gilardino pedig a közülük kicsorgó labdát könnyedén bepasszolhatta. (2-3)

A Bologna ezzel első győzelmét szerezte a szezonban, a Roma pedig első vereségét szenvedte el.

Napoli-Parma

A nápolyiak rögtön a meccs nyitányán kiharcoltak egy büntetőt, amit Cavani értékesített is (1-0), Pandev révén pedig az első félidő hajrájában duplázta meg az előnyt. (2-0)

A meccs azonban ezzel nem dőlt el, hiszen Parolo még a szünet előtt szépíteni tudott. (2-1)

A második játékrész viszonylag kiegyenlített játékot hozott, Walter Mazzarri, a hazaiak vezetőedzője feszülten is nézte a meccset, de a 77. percben a frissen beállt Insigne találata megnyugvást hozhatott számára. (3-1)

Serie A
3. forduló
Fiorentina-Catania 2-0 (1-0)
gólszerzők: Jovetic (43.), Toni (2-0)
Genoa-Juventus 1-3 (1-0)
gólszerzők: Immobile (18.), illetve Giaccherini (61.), Vucinic (78. - büntetőből), Asamoah (84.)
Napoli-Parma 3-1 (2-1)
gólszerzők: Cavani (3. - büntetőből), Pandev (39.), Insigne (77.), illetve Parolo (44.)
Pescara-Sampdoria 2-3 (0-1)
gólszerzők: Celik (75.), Caprari (90.), illetve Maxi López (31., 76.), Estigarribia (60.)
Roma-Bologna 2-3 (2-0)
gólszerzők: Florenzi (6.), Lamela (16.), illetve Gilardino (72., 90+1.), Diamanti (73.)
Siena-Udinese 2-2 (0-2)
gólszerzők: Calaió (70.), Zé Eduardo (77. - büntetőből), illetve Basta (3.), Di Natale (5.)
 
Később:
Torino-Inter 20:45
 
Korábban:
Chievo-Lazio 1-3 (0-2)
 
Szombaton játszották:
Palermo-Cagliari 1-1 (1-0)
Milan-Atalanta 0-1 (0-0)