NB I

Foci helyett csak szenvedés volt az Újpest kaposvári vendégjátékán

Nem született gól a házigazda Kaposvár és az Újpest mérkőzésén az OTP Bank Liga 7. fordulójában.

Hiába Kabát küzdelme, ő sem tudott betalálni

A hazaiak részéről Posza Zsolt, Waltner Róbert és Horváth Tamás is sérüléssel bajlódott, rájuk nem számíthatott az Újpest ellen Prukner László. A másik oldalon Barczi Dávid, Lázár Bence és Kovács Dániel volt a maródi. Mindkét oldalon volt egy-egy eltiltott, a hazaiaknál Vrucina piros lapja, a vendégeknél Christ öt sárgája miatt nem lehetett a csapatban. A 8. percben alakult ki az első helyzet, ekkor Iandoli beadását fejelte kapura Sztaniszlavjevics, de Hajdúch védeni tudott, majd Remili Mohamed készít le az ötös előtt Balogh Balázsnak, aki nyolc méterről középről a kapusba lőtt.

Az első félidő elején még csak akadt egy-két látványosabb támadás, a második fele azonban siralmas volt. Egyik csapat sem tudott helyzeteket kialakítani, csak gyömöszölték egymást a pálya közepén. Fél óra elteltével Proesmans indította a hazai támadást, majd Safaric passzol Oláhhoz, aki betör a 16-oson belülre, majd eljátszott egy tizenegyest. A félidőben minden bizonnyal alapos fejmosásra volt szükség mindkét öltözőben. Egy óra elteltével Okuka adott középre, Oláh lefejelte a labdát, Balázs pedig az ötös sarkáról belelőtte a labdát Balajczába.

Ismét az újpesti kapus volt munkában a 75. percben, amikor Böle középről ellőtt labdáját hárította vetődve. Az utolsó tíz percbe belépve Haruna ollózott egy labdát kapura, talán ez volt a találkozó leginkább futballra emlékeztető megoldása. Úgy nézett ki, ha reggelig tart a meccs, akkor sem szereznek gólt a felek, így maradt a 0-0 és az egy-egy pont.

OTP Bank Liga,
7. forduló
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 0-0
Kaposvár, 1500 néző, v.: Kassai
sárga lap: Pavlovic (11.), Pedro (38.), Okuka (51.), Bank (61.), Zámbó (78.), illetve Remili (21.), Kabát (51.), Aarab (52.), Vasiljevic (79.)
Kaposvári Rákóczi:Hajdúch - Okuka, Hegedűs D., Bank, Zámbó - Pavlovic, Safaric, Balázs B. (Bőle, 76.), Pedro - Oláh (Diallo, 90.), Haruna
Újpest FC:Balajcza - Szélesi, Aarab, Chema Antón, Iandoli - Stanisavljevic (Zaris, 80.), Proesmans, Remili (Simon K., 68.), Vasiljevic, Balogh B. - Kabát