US Open

Örülök, hogy túljutottam a Ferrer elleni mérkőzésen - Novak Djokovics

Az időjárás miatt két napra "elosztott" férfi egyes elődöntő után Novak Djokovics legyőzöttje, David Ferrer és döntőbeli ellenfele, Andy Murray előtt is tisztelgett a US Openen.

"Nagy megkönnyebbülés, hogy túl vagyok ezen a találkozón. Ő az egyik legfittebb srác a mezőnyben, aki sosem adja fel" - mondta David Ferrerről Djokovics.

A címvédő a közönséget és a hangulatot is dicsérte vasárnapi mérkőzése után: "Imádom, ami itt van. A tömeg mindig kommunikál a játékosokkal labdamenetek, játékok, meccsek közben, az éjszakai meccsek pedig nagyon egyedi hangulatot jelentenek. Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy imádunk itt játszani."

A hétfőn este Andy Murray ellen játszandó döntője kapcsán sok konkrétumba nem ment bele a szerb: "Egyértelműen nagyon jól játszott idáig, és nagyon motivált lesz, hiszen meg szeretné nyerni végre az első Grand Slam-trófeáját. Remélem, hogy a legjobbunkat játsszuk, és jól szórakoztatjuk majd a közönséget."

Az elődöntő vesztese, David Ferrer arról beszélt, hogy a jó szombati kezdése után vasárnap miért nem tudott hasonlóan jól játszani: "Minden nap más. Tegnap a szél is segített egy kicsit, de utána sajnos le kellett állnunk. Nem panaszkodhatok, Grand Slam-elődöntőt játszottam, másodszor a US Openen, és ez a karrierem legjobb éve. Ugyanakkor sok hibát követtem el, különösen a harmadik szettben. Mindig a legjobbamat próbálom nyújtani, és néha vannak napok, amikor nem lehet megmagyarázni, mi történik. Novak jól játszott, én egy kicsit visszaestem. Ilyen nagyszerű ellenfél ellen a hibákért fizetni kell."