US Open

Ferrer szélcsendben szétesett, Djokovics-Murray döntő lesz

A címvédő Novak Djokovics nagyszerű vasárnapi játékával könnyedén legyőzte a spanyol David Ferrert kettejük szombaton kezdődött elődöntőjében a US Open férfi egyes versenyében.

A meccs szombati napon lejátszott részét komolyan befolyásolta az óriási szél, ami miatt később félbe is kellett szakítani a találkozót, de érdekes módon az akkor 5:2-es előnyt szerzett Ferrer azokhoz a különbségekhez sokkal jobban alkalmazkodott, mint a vasárnapi szélcsendhez.

A spanyol adogatással kezdhette a folytatást, így be is tudta fejezni az első szettet, de innentől kezdve nem sok köze volt a mérkőzéshez. Djokovics kiegyensúlyozott, pontos játékot játszott, és szinte minden labdamenetben felőrölte ellenfelét. Ferrer rendre előbb hibázott, ráadásul sokszor ki nem kényszerített helyzetben. Így gyorsan, 6:1-re elveszítette a második játszmát.

Novak Djokovics örül a David Ferrer elleni mérkőzésén a US Open elődöntőjében 2012-ben.

A címvédő ezt követően is lendületben maradt, azonnal brékelőnybe került a harmadik szettben. Ferrernek ugyan volt három egymást követő jó gémje, amikor úgy tűnt, visszajöhet a meccsbe, visszavette az elvesztett adogatását, de ez csak fellángolásnak bizonyult, Djokovics 6:4-gyel szerzett szettelőnyt.

A negyedik felvonásban aztán megint nem volt kérdéses, hogy ki fog nyerni. A spanyol ugyan csökkentett valamennyit a hibaszázalékán, de nem tudott felemelkedni ellenfele szintjére, sok pontot vesztett saját adogatásainál is, így a leggyorsabban ezt a szettet veszítette el. A szerb 6:2-vel fejezte be a mérkőzést.

A US Open férfi egyesének döntőjét így Novak Djokovics és Andy Murray játsszák. Ezzel eldőlt, hogy rajtuk és Roger Federeren, valamint Rafael Nadalon kívül senki nem került Grand Slam-döntőbe a 2012-es évben a férfiaknál. Már csak az a kérdés, hogy lesz-e új GS-győztes, azaz Murray ötödik fináléját meg tudja-e nyerni vagy újabb vereséget szenved.

US Open
Férfiak, elődöntő
Djokovics (szerb, 2.)-Ferrer (spanyol, 4.) 2:6, 6:1, 6:4, 6:2
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.