Női foci

Hazatér Svédországba az amerikai sikerkapitány

  • VNA

Két olimpiai bajnoki címmel a háta mögött hagyja el az amerikai válogatott kispadját a svédek egykori játékosa, Pia Sundhage.

Hétvégi bejelentése alapján távozik az amerikai női labdarúgó válogatott sikerkapitánya, Pia Sundhage. Az 52 esztendős mester a nyár folyamán újfent olimpiai győzelemre vezette csapatát, most azonban úgy döntött, hogy visszatér hazájába és a svéd nemzeti csapat irányítását veszi át. A hírt Sundhage közvetlenül azelőtt jelentette be, hogy olimpiai bajnok csapata a Costa Rica elleni 8-0-s sikerrel elkezdte volna "győzelmi túráját"az Államokban.

A tréner 2007-ben vette át az amerikai válogatott irányítását, amellyel Pekingben és Londonban is olimpiát nyert, így a 2004-es siker (akkor még April Heinrichs volt a tréner) után immáron sorozatban harmadik ötkarikás tornáját nyerte meg a csapat. A nemzeti együttes Sundhage irányításával 104 mérkőzést játszott és ezek közül 88-at (!) győztesen vívott meg. A tréner szerződése november 30-án jár majd le, de már most megerősítette, hogy a nyolc év után távozó Thomas Dennerby utódaként a svéd női válogatott irányítójaként fog dolgozni a jövőben.