Asztalitenisz

Az oroszok, illetve a fehéroroszok ellen kezdik az Eb-selejtezőket válogatottjaink

Kedden kezdődik a jövő évi asztalitenisz Európa-bajnokság csapatversenyének selejtezősorozata, amelynek végeredménye meghatározza majd az Eb-résztvevők divíziókon belüli pozícióját.

A magyar női válogatott első mérkőzésén a budapesti Ormai László Csarnokban fogadja a fehérorosz csapatot, míg a férfi együttes oroszországi vendégjátékra utazik Szentpétervárra.

A 2011-es kontinensviadal végeredménye alapján a férfiak és a nők egyformán a legmagasabb, úgynevezett bajnoki divízióban indulhatnak, ennek 12 csapatos mezőnyét két hatos csoportra osztották. A nőknek a fehéroroszok mellett az Európa-bajnok hollandokkal, valamint a lengyelekkel, a franciákkal és a horvátokkal kell megmérkőzniük az A jelű hatosban, míg a B csoportban szereplő férfiak az oroszokon kívül az osztrákokkal, a horvátokkal, a fehéroroszokkal és a görögökkel csapnak össze.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a fehérorosz női csapat a legerősebb összeállításában érkezik Budapestre, Viktorija Pavlovics és Veronika Pavlovics mellett Alekszandra Privalova, Jelena Dubkova és Marija Kucsuk készül a 19 órakor kezdődő összecsapásra, míg magyar részről Madarász Dóra, Lovas Petra, Pergel Szandra és Póta Georgina lép asztalhoz.

Az Oroszországban szereplő férfi gárda Nagy Krisztián, Kosiba Dániel és Pattantyús Ádám összeállításban utazott el a szentpétervári, magyar idő szerint 14 órakor kezdődő mérkőzésre.

A csoportokban minden együttes egyszer méri össze tudását a riválisokkal. Az első öt helyezett az első divízióban szerepelhet majd a 2013-es Eb csapatversenyében, míg a hatodikak a második vonalba kényszerülnek.