Átigazolás

A Zenit szerződtette Hulkot - hivatalos

A Zenit hivatalos honlapján közölte, hogy leigazolta a Porto brazil támadóját, Hulkot. A játékos öt évre írt alá Szentpétervárra.

Az orosz átigazolási piac csak szerdán zár, így a tudta a Zenit nyélbe ütni a nyár legnagyobb meglepetését. A Premjer Liga címvédője 50 millió eurót (más források szerint 40-et) fizetett a Portónak a brazil válogatott csatár játékjogáért. Hulk a 29-es mezt fogja viselni Luciano Spaletti csapatában.

Hulk - születési nevén Givanildo Vieira de Souza - 2008-ban, a Tokio Verdy csapatától igazolt Portugáliába, ahol háromszor nyert bajnokságot, kupát és szuperkupát hazai porondon a Portóval, 2011-ben pedig az Európa Ligát is magasba emelhette társaival. A középcsatárként és szélsőként is bevethető futballista 13-szoros brazil válogatott, eddig három gólt szerzett a címeres mezben, olimpiai ezüstérmes a selecaóval.

Frissítve: a Zenit hétfőn este egy újabb igazolást jelentette be: Hulkkal együtt költözik Szentpétervárra Axel Witsel, a Benfica irányítója. A 23 éves belga válogatott négy évre kötelezte el magát új klubjához.