Bajnokok Ligája

Bejutottak Vass Ádámék a csoportkörbe

Remekül játszva jutott tovább Vass Ádám csapata, a CFR Cluj, miután a 2-1-es idegenbeli győzelemmel záródó odavágó után ezúttal 1-0-ra győzött a nyáron a legnagyobb sztárjait eladó FC Basel ellen. A kolozsvári alakulat végig a kezében tartotta a meccset, s még szerencséjük sem hagyta cserben őket: az első félidő hajrájában Alexander Frei büntetőből egyenlíthetett volna, de amolyan Beckhamesen az égbe bikázott.

Bár Vass Ádám sérülése miatt a tévében nézhette csupán a találkozót, így is tiszta szívből örülhetett: ősszel a Bajnokok Ligájában szerepel a csapata!

Hasonlóan simán került tovább a Celtic, mely legnagyobb riválisa, a Rangers csődbemenetele miatt a bajnokság helyett egyedül a nemzetközi kupaszereplésre koncentrálhat. Ennek a svéd Helsingborg itta meg a levét, a skót csapat ugyanis Hooper lesgóljával már fél óra után bebiztosította a továbbjutó kilétét.

Drámai meccsen van túl a Dinamo Kijev és a Mönchengladbach: a németek bár az első felvonáshoz képest nagyon feljavultak, s egy szerencsés öngóllal, valamint Arango közeli fejesgóljával már a BL-be jutás küszöbére léptek, mégis a meccs legvégén Ukrajnába utazó szurkolóikat hatalmas csalódás érte: a nigériai Brown ugrott ki a leshatárról, s gólja már a kijeviek biztos továbbjutását jelentette, német katarzis nélkül.

Bajnokok Ligája, rájátszás
Celtic - Helsingborg 2-0 (1-0)
Gól: Hooper (30.), Wanyama (88.)
Összesítésben: 4-0, továbbjutott kettős győzelemmel a Celtic
 
CFR Cluj - Basel 1-0 (1-0)
G: Kapetanos (20.)
Ö: 3-1, továbbjutott kettős győzelemmel a Kolozsvár
 
Dinamo Kijev - Borussia Mönchengladbach 1-2 (0-0)
G: Brown (88.), illetve Hacseridi (öngól, 70.), Arango (78.)
Ö: 4-3, továbbjutott a Dinamo Kijev
 
Fenerbahce - Szpartak Moszkva 1-1
G: Sow (69.), illetve Ari (5.)
Kiállítva: de Zeuw (81.)
Ö: 2-3, továbbjutott a Szpartak Moszkva
 
Lille - Kobenhavn 1-0 (1-0)
G: Digne (44.)
Ö: 1-1 - hosszabbítás