Futsal

A bajnok Rába ETO nyerte a Szuperkupát

A bajnok Rába ETO, a Szuperkupa védője ismét megnyerte a trófeát, miután Salgótarjánban 6-2-re nyert a MVFC-Berettyóújfalu Magyar Kupa-győztes együttese ellen - írja az Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.

Az örök riválisok csatáját ezúttal a Rába ETO nyerte - Fotó: MLSZ.hu

Az eredmény sima győri győzelmet sejtet, de ennél sokkal izgalmasabb, változatosabb volt a találkozó. Az első félidőben a bajnokcsapat szerzett két gólt - Fabio Aguiar az első, Dróth Zoltán a 15. percben talált a kapuba -, de a berettyóújfaluiak kifejezetten jól, frissen, ötletesen, szellemesen játszottak. Sok helyzetük kimaradt, a Rába ellenben gólokra váltotta lehetőségeit.

A második játékrész gyors győri góllal indult, akkor úgy festett, eldőlt a kupa sorsa. Alig néhány perc alatt azonban a berettyóújfaluiak feljöttek 3-2-re, (előbb Trencsényi János, majd Lovas Norbert vette be a győriek hálóját), ismét szoros lett a mérkőzés. Akkor a kisalföldi legénységnél pályára kerültek a légiósok, és gyorsan 5-2-re alakult az állás.

Ezzel el is dőlt a mérkőzés, sőt, a 37. percben még Isidoro Garrido Luque is lőtt egy gólt, a jobb játékosállománnyal rendelkező, s jobb erőnléttel bíró Rába ETO újabb trófeával gazdagította gyűjteményét.

Férfi Futsal Szuperkupa
Döntő
Salgótarján
Rába ETO–MVFC-Berettyóújfalu 6-2 (2-0)
Gólszerzők: Dróth (2), Martins (2), Aguiar, Garrido illetve Trencsényi, Lovas