NB II

Sopronban az első ötbe kerülés a cél

  • HK

Az NB II Nyugati csoportjában szereplő Sopronnál nyugodtak a körülmények, megfelelő ütemben halad a csapat a felkészülése.

Bücs Zsolt most a Sopron sikeréért dolgozik

Soós Imre vezetőedzőként, míg Bücs Zsolt pályaedzőként tovább folytatja munkáját Sopronban, amely az MLSZ döntése értelmében továbbra is az NB II Nyugati csoportjában szerepel. A tavasszal rövid ideig Újpesten edzősködő Bücs Zsoltot kérdeztük soproni tapasztalatairól.

„Egy hétig voltam tavasszal Újpesten, aztán beírogattak a szurkolók a honlapra dolgokat, a tulajdonos behívatott és közölte, hogy bontsunk szerződést - mondta a hathárom.hu-nak az egykori középpályás. - Egy dolog vigasztal: amíg ott voltam, a csapat 100 százalékos volt, megvertük a Kaposvárt és a Baját kupameccsen. Aztán Sopronban edzőváltás volt, hívott Soós Imre, ez pedig nekem kapóra jött. Persze, egyszer szeretnék majd vezetőedző lenni, de ahogy korábban Debrecenben, itt is remekül tudunk együtt dolgozni a szakmai stábbal - igazi csapatmunkában. Két évre köteleztük el magunkat, korrekt a vezetőség és nyugodtak a körülmények. A város a stadionnal, a GYSEV pedig anyagilag támogatja a klubot. A cél, hogy az első ötbe végezzünk, ezzel kivívjuk az egycsoportos NB II-ben való szereplést.”

Ez nem is tűnik lehetetlen vállalkozásnak, hiszen a Soproni Vasutas SE GYSEV Goldschmidt az NB I-es bajnoki címre hajtó Győri ETO-t is legyőzte felkészülési mérkőzésen.

Bennünket még az eredmény nem érdekel, a lényeg, hogy fizikálisan készítsük fel a csapatot. Persze nagyon örültünk, hogy ilyen jól játszottunk az ETO ellen. A játékosok jól dolgoznak az edzéseken, nincs semmi probléma velük.”