NB I

Jóval a valódi tudásunk alatt teljesítettünk - Waltner Róbert

  • Horváth Gergely

Néhány magyar, illetve egy argentin, egy ciprusi, egy egyesült arab emírségekbeli és egy osztrák csapatot megjárva 2012 nyarán, 16 év elteltével tért vissza szülővárosának csapatához Waltner Róbert. A hatszoros válogatott támadó 2009 májusa után vasárnap délután ismét pályára lépett az NB I-ben, a rutinos támadó gólt is szerzett a Kaposvári Rákóczi színeiben, ám csapata 3-1-es vereséget szenvedett az MTK Budapest otthonában.

Waltner 2008-ban gólkirály lett az NB I-ben, a Rákócziban is gólokat várnak tőle - Fotó: NSO

"Sajnos nem úgy sikerült ez a mérkőzés, ahogy elterveztük, de dolgozunk tovább" - mondta kissé csalódottan Waltner Róbert a hathárom.hu-nak. "Nem hiszem, hogy az MTK-nak komoly előnyt jelentett volna, hogy korábban játszott két Európa Liga-meccset. Az igazság az, hogy jóval a valódi tudásunk alatt teljesítettünk, olyan hibákat követtünk el, melyeket nem lett volna szabad. Ebben a találkozóban sokkal több volt számunkra, akadtak helyzeteink, de nem tudtuk megmutatni valódi képességeinket."

Prukner László csapata nyolc felkészülési mérkőzéssel hangolt az új idényre, melyeken a honi gárdákon kívül horvát, izraeli és cseh együttesekkel is megmérkőzött. A mérleg két győzelem, egy döntetlen és öt vereség, a 34 esztendős támadó szerint azonban az eredmények ellenére nem nevezhető sikertelennek az előkészületi időszak.

"Ha olyan teljesítményt nyújtottunk volna a Hungária körúton, mint bizonyos felkészülési mérkőzéseken, akkor biztosan másképp alakul az eredmény" - nyugtázta Waltner Róbert az MTK-tól elszenvedett 3-1-es vereség után. "Próbálok pozitívan gondolkozni és bízom a sikeresebb folytatásban. Az a jó a futballban, hogy egy hét múlva kijavíthatjuk ezt a botlást. A következő találkozóra koncentrálunk, hogy azután már ne kelljen szomorkodnunk."

2008 NB I-es gólkirálya (18 találat a ZTE színeiben) a legutóbbi három szezont az osztrák SV Mattersburgnál töltötte, ahol 68 mérkőzésen lépett pályára.

"Nem volt nehéz a beilleszkedésem, de még össze kell szoknunk" - folytatta a 289 élvonalbeli találkozóján 116-szor eredményes csatár "Öt hete dolgozunk együtt, én pedig bizonyos helyzetekben másképp gondolkodom, mint a társaim. Biztos vagyok benne, hogy hétről hétre jobban megismerjük majd egymást, és a közös munka sikerre vezet. Az osztrák élvonal teljesen más, mint az NB I, az ottani játszótársakkal is össze kellett csiszolódnom. Fontos az, hogy ismerjük egymás gondolatait, reakcióit, vagyis egy hullámhosszra kerüljünk. Ha ez sikerül, akkor az eredményekkel sem lesz gond."