Karrier

Kanta Szabolcsot váratlanul érte a váltás, de jó csapatba került Ajkán

  • HK

Az Ajkára szerződő Kanta Szabolcs a hathárom.hu-nak elmondta, továbbra is Siófokon lakik és edzősködni szeretne.

Kanta Szabolcs hazatért Ajkára

Kanta Szabolcs váratlanul távozott Siófokról, és az NB II-ben szereplő Ajkához igazolt. Az okokról kérdeztük a 30 éves középpályást.

„Már télen is volt szó arról, hogy esetleg kölcsönadnak, de akkor én ezt nem akartam, mert az NB I-be szerettem volna visszatérni - magyarázta a hathárom.hu-nak a futballista. - Semmi jel nem utalt arra most, hogy távozom, aztán Karcsi bá behivatott magához, és mondta, hogy kevés játéklehetőséget tudna adni, ezért kölcsönadna. Volt egy lehetőségem, az Ajka, ők már télen is szerettek volna megszerezni. Mivel ajkai születésű vagyok, tulajdonképpen hazatértem. A játéklehetőséget tartottam szem előtt, az hogy NB I vagy NB II az szinte mindegy, a lényeg, hogy tétmeccseket játsszak.”

Nem mondhatja Kanta Szabolcs, hogy a legjobbkor jött ez számára, hiszen épp berendezkedtek új házukban családjával.

„Pont nemrég vettünk házat Siófokon, hosszabb távon is ott fogunk maradni. Ez kicsit furcsán jött ki, váratlanul is ért, nem nagyon szerettem volna eljönni, de talán ez volt az ésszerű döntés. Csütörtökönként továbbra is segítek a kicsiknek edzést tartani Siófokon, a célom, hogy tanuljam az edzői szakmát. Ennek érdekében tervezem, hogy a B-licencet hamarosan megszerzem.”

Az Ajka az elmúlt években mindig jó helyen végzett az NB II Nyugati csoportjában, most is ez a cél.

Papíron egy évre kölcsönben jöttem Ajkára, de Siófokon jövőre amúgy is lejár a szerződésem. Az új csapatomnál nagyon kulturáltak a körülmények, pozitív benyomásaim vannak. Eddig két edzőmeccsünk volt, nagyon „játszós” csapatot ismertem meg. Még be kell illeszkednem persze, de bizakodó vagyok. A célunk az, hogy kivívjuk a helyünket az egycsoportos NB II-ben.”