Átigazolás

Carroll visszamenekülhet a Szarkákhoz

A Sky Sports értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy az angol válogatott és a Liverpool támadója, Andy Carroll visszatér a Newcastle Unitedhez. A hétszeres válogatott támadó 2011 januárjában, 35 millió fontért, minden idők kilencedik legmagasabb átigazolási összegéért igazolt a Szarkáktól az Anfield Roadra.

A Szarkák korábban felajánlották, hogy egy évre kölcsönvennék Andy Carrollt azzal a lehetőséggel, hogy később véglegesen visszaszerezhessék a Newcastle-ben nevelkedő csatárt. A Liverpool új menedzsere, Brendan Rodgers a napokban utalt arra, hogy kész meghallgatni a válogatott játékosért érkező ajánlatokat. A Sky Sports szerint a dilemmát az okozza, hogy a Vörösök eladnák az elmúlt szezonban mindössze kilenc gólt szerző labdarúgót, Carroll azonban csak kölcsönben távozna az Anfield Roadról.

Amint arról már beszámoltunk, az olasz bajnok AC Milan és a Premier League-be frissen feljutó West Ham United is szóba került a 23 esztendős angol kapcsán, most pedig a Newcastle készül kölcsönszerzést ajánlani a hórihorgas játékosért. Carroll meg sem közelítette korábbi formáját Liverpoolban, 56 fellépésén mindössze tizenegyszer talált a hálóba, a bajnokságban pedig csak hat gólt szerzett.

Azon ritka pillanatok egyike, amikor Carroll gólt szerzett a Vörösök mezében - Fotó: talksport.co.uk

Tavasszal több jó mérkőzése is volt a csatárnak, például az FA Kupa döntőjében nyújtott produkciója, így bekerült a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon résztvevő angol válogatott keretébe. Carroll gólt szerzett a Svédország elleni csoportmérkőzésen, ám a Liverpool új főnökét nem sikerült meggyőznie teljesítményével.

A Newcastle United most nagy lépést tehet saját neveltje visszaszerzéséért, akit korábban azért kritizáltak a szurkolók, mert nem volt hűséges a Szarkákhoz. Félő, hogy ha a két klub egyezségre is jut, Carrollnak aligha lesz része meleg fogadtatásban a Tyneside-on.