Olasz foci

Astori nem lesz a Szpartak Moszkva játékosa

A Serie A-ban szereplő Cagliari védője, Davide Astori megerősítette, hogy nem fogadja el a Szpartak Moszkva ajánlatát, és nem költözik az orosz fővárosba. A 25 éves olasz védő hisz jelenlegi csapatában és hosszú távra tervez, távozás helyett szerződésének meghosszabbítására készül.

Az olasz válogatott védő az elmúlt napokban közel került ahhoz, hogy a Szpartak Moszkvánál folytassa pályafutását, az orosz klub illetékesei a hírek szerint meg is egyeztek a Cagliari vezetőivel a 25 éves középső védő 15 millió eurós vételárában. A játékos azonban úgy döntött, hogy marad a szardíniai együttesnél.

Davide Astori

"Szeretném megköszönni a Szpartak vezetőinek a megkeresést, de Olaszországban és a Cagliariban maradok" - mondta a védő piros-kékek honlapján. "Teljessé akarom tenni a pályafutásomat ennek a klubnak a mezében, hiszek az egyesületben és annak terveiben. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a siker érdekében, és azért, hogy főszereplő lehessek a következő szezonban."

Astorit jelenleg 2014 júniusáig köti szerződés a Cagliarihoz, de várhatóan napokon belül további két esztendővel meghosszabbítja kontraktusát. Az AC Milan ifjúsági akadémiáján nevelkedő védő egy alkalommal szerepelt az olasz válogatottban, Cesare Prandelli tavaly, az Ukrajna elleni mérkőzésen szavazott bizalmat a játékosnak, akit a találkozón kiállítottak.