Karrier

Éric Abidal is ott lesz a francia-svéden

  • MTI
megosztom

A Francia Labdarúgó Szövetség meghívta Eric Abidalt, az áprilisban májátültetésen átesett válogatott védőt a svédek elleni, jövő keddi Európa-bajnoki mérkőzésre Kijevbe.

Az FC Barcelona balhátvédje alapembernek számít a francia együttesben, ám betegsége miatt Laurant Blanc kapitánynak le kellett mondania a játékáról.

"Én hívtam meg - mondta szerdán Noel Le Graet, a szövetség elnöke. - Többször is beszéltem vele telefonom, mielőtt elutaztunk Ukrajnába. Jövő kedden reggel Barcelonából repül Kijevbe, s a csapattal lesz a másnapi visszaindulásáig."

A 61-szeres válogatott védőnek tavaly tumort távolítottak el a májából, majd néhány hónappal később már pályára lépett a Manchester United ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntőben. Később azonban kiderült, hogy transzplantációra van szükség. A donor a játékos unokatestvére, Gerard volt.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom