Női kézilabda

Konkoly Csabát ismét egy norvég váltja a kispadon

  • MTI/63

A norvég Pal Oldrup Jensent nevezték ki a női kézilabda NB I-ben idén hatodik helyen zárt Alcoa FKC vezetőedzőjévé, így ő lett a klub történetének első külföldi szakvezetője.

Paul Oldrup Jensen egyéves megállapodást kötött az Alcoával

A székesfehérvári egyesület szerdai tájékoztatása szerint a 46 esztendős szakember július elsején áll munkába. Jensennel első lépésként egyéves szerződést kötöttek, ám a felek az együttműködést hosszabb távra tervezik. Munkáját Siti Bea másod-, illetve Sugár Tímea kapusedző, míg az utánpótláscsapatoknál Deli Rita szakmai igazgató segíti.

A norvég tréner az elmúlt hét szezonban az IL Flint Tonsberg női csapatát irányította, amelyet a harmadosztályból a norvég első ligába vezetett fel. Azt megelőzően, 2005-ben a Haslum HK férfi csapatával norvég bajnoki ezüst- és kupa aranyérmet nyert. Hazájában még a korosztályos válogatottak szövetségi kapitánya is volt. Korábban kapusként szerepelt a válogatottban, és több bajnoki, illetve kupagyőzelem részese volt.

A fehérváriak februárban megegyeztek a Győrből menesztett Konkoly Csabával, hogy a szezon végéig irányítsa a csapatot. A szerződést a felek nem hosszabbították meg, így a Karl Erik Böhn után egy újabb norvég szakember veszi át Konkoly helyét.