Tenisz

A világranglista 1166. helyezettje alázta meg a spanyolok klasszisát

Fernando Verdasco már a múlt héten elbúcsúzott a Roland Garrostól, ám a spanyol nem tétlenkedett, hiszen rögtön Prostejov felé vette az irányt, ahol a Challanger Tour helyi állomásán vett részt. Verdasco toronymagas favoritként kezdhette meg a tornát, ám már az első körben kikapott a világranglista 1166. helyén álló Marek Semjantól.

Fernando Verdasco

Nem mindennapi esemény szemtanúi lehettek a nézők a prostejovi Challanger tornán, hiszen már önmagában az nagy szónak számít, hogy láthatták játszani Fernando Verdascót, ám a csodák itt még közel sem értek véget…

Történt ugyanis, hogy a világranglista 16. helyén álló spanyol klasszis első körös ellenfélként megkapta az 1166. helyezett, egyébként még itt is csak a selejtezőből érkező Marek Semjant. Az esélytelenek nyugalmával induló szlovák teniszező rögtön az első szettet meg is nyerte 6:4-re, ám a második játszmát képtelen volt befejezni a tie-breakben 5-3-ról, dupla mini-break előnyről. A döntő szettben aztán gyorsan breakhátrányba is került Semjan, ám nem ijedt meg, ugyanis 5-4-es vezetésnél elvette Verdasco adogatását, aki a meccslabdánál előbb elütötte a vonalat, amit outnak ítéltek meg, így újrajátszották a pontot, majd a spanyol egy kettőshibát követően elbukta a meccset.

A furcsa mérkőzést még furcsább megvilágításba helyezi a fogadóirodák viselkedése a mérkőzés előtt, ugyanis volt olyan bukméker, amelyik Semjan oddsát 26-ról 17-re módosította (az oddsváltozás rengeteg irodában megfigyelhető volt). Ha ez nem lenne elég, akkor azt is megemlítjük, hogy volt olyan fogadóiroda, ahol eredetileg 1-es nyereményszorzót kínáltak Verdascóra (azaz ezen a mérkőzésen rá nem lehetett tippelni), majd hirtelen mégis 1.01-re váltott az odds.

Challanger Tour
Prostejov
Fernando Verdasco-Marek Semjan 4:6, 7:5, 4:6